S. Wawrinka „French Open“ čempionato finale žaidė pirmą kartą. Tai antras jo laimėtas „Didžiojo kirčio“ serijos teniso turnyras. 2014 metais jis laimėjo atvirąjį Australijos čempionatą.

Serbas N. Djokovičius prieš tai Prancūzijos teniso čempionatų finaluose pralaimėjo 2012 ir 2014 metais. „French Open“ ir toliau lieka vieninteliu iš „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų, kuriame geriausias planetos tenisininkas dar nėra triumfavęs.

N. Djokovičius penkissyk (2008, 2011, 2012, 2013 ir 2015) laimėjo atvirąsias Australijos teniso pirmenybes, dukart (2011 bei 2014) Vimbldono turnyrą bei 2011-aisiais triumfavo atvirajame JAV čempionate.

Kartu su pagrindiniu prizu S. Wawrinkai, kuris tapo vyriausiu amžiumi per 25 pastaruosius metus šio turnyro nugalėtoju, atiteko 2000 ATP klasifikacijos taškų ir 1,8 mln. eurų čekis.

Savo ruožtu pajėgiausias planetos tenisininkas N. Djokovičius, kuris iki sekmadienio kortuose buvo iškovojęs 28 pergales iš eilės bei per 44 šio sezono mačus patyręs vos tris pralaimėjimus, tenkinosi 1200 ATP reitingo taškų bei 900 tūkst. eurų piniginiu prizu.

Atvirojo Prancūzijos teniso čempionato moterų dvejetų varžybas laimėjo čekės ir amerikietės duetas

Atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių moterų dvejetų varžybas laimėjo 28-erių metų čekė Lucie Safarova bei 30-metė amerikietė Bethanie Mattek-Sands.

Sekmadienį čekės ir amerikietės duetas finale per 2 valandas ir 4 minutes trijuose setuose - 3:6, 6:4, 6:2 - privertė pasiduoti dvyliktą pagal skirstymą australės Casey Dellacquos ir Jaroslavos Švedovos iš Kazachstano duetą.

Tai buvo antrasis B. Mattek-Sands ir L. Safarovos laimėtas „Didžiojo kirčio“ serijos turnyras po triumfo šiemet atvirosiose Australijos teniso pirmenybėse.

Kartu su pagrindiniu prizu nugalėtojoms atiteko 450 tūkst. eurų čekis.

Finalą pralaimėjusi Australijos bei Kazachstano tenisininkių pora tenkinosi tenkinosi 225 tūkst. eurų piniginiu prizu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)