Toliau buvo žaidžiami ketvirtfinalių mačai. Moterų grupėje pirma pasaulio raketė amerikietė Serena Williams susitiko su 17-ą skirstyta itale Sara Errani ir lengvai nugalėjo varžovę po dviejų setų kovos rezultatu 6:1, 6:3.

Nugalėtojos titulą siekianti susigrąžinti pajėgiausia planetos žaidėja S. Williams šiame turnyre triumfavo 2002 ir 2013 metais.

Serena Williams

S. Williams priešininkė pusfinalyje bus 23-ią reitingą turinti Timea Bacsinszky iš Šveicarijos, kuri kitame ketvirtfinalyje įveikė neskirstytą belgę Alison Van Uytvanck - 6:4, 7:5.

Kita pusfinalio pora: serbė Ana Ivanovič (7) ir čekė Lucie Safarova (13). A. Ivanovič šiose pirmenybėse triumfavo 2008 metais, o L. Safarova pirmą kartą per pastaruosius septynerius metus iškopė į „Grand Slam“ serijos turnyro pusfinalį.

Moterų vienetų varžybų nugalėtojai atiteks 2000 WTA klasifikacijos taškų ir 1,8 mln. eurų čekis.

Vyrų turnyro favoritas serbas Novakas Djokovičius po trijų setų kovos eliminavo 6-ą čempionato tenisininką ir grunto dangų karaliumi vadinamą ispaną Rafaelį Nadalį - 7:5, 6:3, 6:1. Atkakliau vyko tik pirmas setas, kai 4:0 pirmavęs N. Djokovičius atsipalaidavo ir leido varžovui išlyginti skirtumą (4:4, 5:5). Vėliau geriausias pasaulio žaidėjas lengviau įrodė savo pranašumą.

R. Nadalis iki šiol Paryžiaus kortuose buvo laimėjęs 39 mačus. Tai buvo vos antras ispano pralaimėjimas per 72 mačus „Roland Garros“ čempionate.
Jis siekė dešimto šių pirmenybių čempiono titulo.

Tai buvo 21-a N. Djokovičiaus pergalė per 44-is tarpusavio mačus su R. Nadaliu ir tik pirma prieš ispaną „Rolland Garros“ kortuose per septynis susitikimus.

Pusfinalyje N. Djokovičius žais su trečiuo pagal skirstymą škotu Andy Murray, kuris ketvirtfinalyje 7:6 (7:4), 6:2, 5:7, 6:1 nugalėjo septintą pagal reitingą ispaną Davidą Ferrerą.

Vyrų vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 2000 ATP klasifikacijos taškų ir 1,8 mln. eurų čekis.

Rezultatai:

Moterys

1-Serena Williams (JAV) - 17-Sara Errani (Italija) - 6:1, 6:3;

23-Timea Bacsinszky (Šveicarija) - Alison Van Uytvanck (Belgija) - 6:4, 7:5.

Vyrai

1-Novak Djokovič (Serbija) - 6-Rafael Nadal (Ispanija) - 7:5, 6:3, 6:1;

3-Andy Murray (Didžioji Britanija) - 7-David Ferrer (Ispanija) - 7:6 (7:4), 6:2, 5:7, 6:1.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)