Lietuvis pirmame rate 6:1, 4:6, 5:7 pralaimėjo 34-erių metų kortų šeimininkui Albertui Montanesui (ATP-124) ir uždirbo 7000 eurų.

R. Berankis puikiai pradėjo dvikovą ir lengvai laimėjo pirmą setą (6:1). Antrame mūsiškio žaidimas esant lygiam rezultatui 3:3 ėmė strigti ir iniciatyvą perėmė ispanas (4:6). Lemiamoje partijoje Lietuvos atstovas pirmavo 5:4 (15:0) per savo padavimus, bet turėjo pripažinti tu „break'us“ iš eilės atlikusiam A. Montanesui (5:7).

Mačas truko 2 valandas ir beveik 8 minutes.

Turnyro šešioliktfinalyje A. Montanesas susikaus su dabartine aštunta pasaulio rakete 33-ejų metų ispanu Davidu Ferreru (ATP-7).

Pirmu aštuntfinalio dalyviu tapo septintas pagal skirstymą ispanas Roberto Bautista, šešioliktfinalyje 6:3, 6:4 nugalėjęs brazilą Thomazą Belluccį.

Antradienį sužaisti dar keturi pirmo rato mačai. Staigmeną pateikė 17-metis rusas Andrejus Rubliovas. Tik 329-ą vietą ATP reitinge užimantis ir tik po kvalifikacijos į pagrindinį turnyrą patekęs A. Rubliovas 7:6 (7:4), 6:3 įveikė 37-ą pasaulio raketę 31-erių ispaną Fernando Verdasco.

Pergale vienetų varžybas ir favoritu laikomas bei nugalėtojo titulą ginantis japonas Kei Nishikoris, šešioliktfinalyje 6:3, 6:4 įveikęs Teimurazą Gabašvilį iš Rusijos.

Turnyro aštuntfinalyje taip pat žais ir devintą reitingą turintis ispanas Tommmy Robredo, šešioliktfinalyje 6:3, 6:2 nugalėjęs Michailą Kukuškiną iš Kazachstano, ir dešimtas pagal skirstymą urugvajietis Pablo Cuevas, 6:4, 7:5 įrodęs savo pranašumą prieš ispaną Roberto Carballesą.

Paskutiniuose pirmo rato mačuose argentinietis Juanas Monaco 7:5, 6:1 nugalėjo kolumbietį Alejandro Gonzalezą, o ispanui Nicolasui Almagro buvo įskaityta pergalė 3:0 prieš mačą dėl traumos nebaigusį italą Paolo Lorenzį.

Kitų susitikimų rezultatai:

Marsel Ilhan (Turkija) - James Ward (D. Britanija) - 7:6 (7:2), 3:6, 6:1;
Joao Sousa (Portugalija) - Kenny De Schepper (Prancūzija) - 6:4, 3:6, 6:3;
Victor Estrella (Dominikos respublika) - Dominic Thiem (Austrija) - 6:3, 7:6 (7:3).

„Barcelona Open Banc Sabadell“ nugalėtojui atiteks 500 ATP klasifikacijos taškų ir 142,750 tūkst. eurų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)