Savo numylėtinių pergale neabejojantiems Lenkijos teniso sirgaliams mažų mažiausiai reikės sulaukti sekmadienio.

Varžybų starte Lietuvos rinktinės lyderis (76 vieta ATP reitinge) įveikė antrą Lenkijos raketę Lukaszą Kubotą (ATP-163) rezultatu 6:2, 6:4, 6:3.

Pirmas akistatos mačas nelaikytas paprastu formalumu, nes ašuoneriais metais už R. Berankį vyresnis lenkas treniruotėse demonstravo puikią sportinę formą. Plocke L. Kubotas kartais į neviltį varydavo net savo komandos žvaigždę Jerzy Janowiczių (ATP-51), kuomet per pratybas jie galynėdavosi vienas prieš kitą.

Bet pirmame sete R. Berankis dominavo, lengvai pranokęs prie tinklo nesėkmingai žaidusį 15 cm aukštesnį varžovą 6:2.

L. Kubotas atsitiesė antro seto pradžioje – pasekęs oponento pavyzdžiu ir užsidėjęs kepuraitę, lenkas laimėjo tris geimus iš eilės. Tuomet tuo pačiu atsakė lietuvis, o po puikaus devinto geimo jis jau buvo priekyje ir laimėjo setą 6:4.

Paskutiniame sete L. Kubotas neatremiamais padavimais ir tiksliais išbėgimais prie tinklo bandė nebeleisti priešininkui pelnyti taško savo padavimo metu.

Bet penktame geime lenkas kapituliavo neišlaikęs daugiau nei pusvalandį užsitęsusios pasikeitimo laimėtais kamuoliukais karuselės.

„Ką čia bepasakysi... Keletą kartų pasisekė man, keletą – jam, taip ir keitėmės laimėdami kas antrą kamuoliuką. Psichologiškai sunkiau buvo L. Kubotui, nes padavė jis, tai darydamas išeikvojo daug jėgų. O kai galiausiai pralaimėjo geimą, nebeatsigavo ir pradėjo klysti. Manau, tai buvo laimės dalykas, bet tas laimėtas taškas ir man šiame mače suteikė daugiau pasitikėjimo“, – vieną ilgiausių geimų teniso istorijoje komentavo R. Berankis.

Savo ruožtu, jo varžovas tikino, kad sėkmė čia niekuo dėta, ir gyrė atkaklų lietuvį.

„Galiu kaltinti tik save, Fortūna su tuo neturi nieko bendra. Lemiamuose momentuose R. Berankis tiesiog buvo geresnis. Šiandien jis žaidė kaip tikras pirmo šimtuko žaidėjas“, – sakė L. Kubotas.

Paskutinį setą R. Berankis laimėjo 6:3 ir po mačo neslėpė pasitenkinimo savo pasirodymu.

„Manau, sužaidžiau solidžiai, nors tris kartus man pasisekė – kliudęs trosą kamuoliukas nusileisdavo priešingoje aikštės pusėje. Mačas buvo lygus, nežinau, ar mane reikėjo laikyti jo favoritu, nes Lukaszo reitingas neatspindi tikrojo lygio. Bet būti favoritu aš nebijau“, – teigė tenisininkas.

Spaudos konferencijoje lenkų žurnalistai R. Berankį net lygino su buvusiu geriausiu planetos žaidėju Lleytonu Hewittu – jiems pasirodė, kad judėdamas korte lietuvis primena australą.

„Norėčiau būti toks geras kaip jis, bet aš jo nekopijuoju. Tiesiog šiame žaidime mes esame du ne patys aukščiausi vyrukai, todėl ir mūsų stilius neišvengiamai sutampa“, – juokėsi 24-erių vilnietis.

Su australais lenkai lygino ne tik R. Berankį, bet ir daugiau nei du šimtus lietuvių, penktadienį atvykusių palaikyti saviškio. Sirgaliai į Plocką išsiruošė it į krepšinį: lietuviška „Orlen“ arenos tribūna nusidažė spalvinga atributika, vienas aistruolis nenuilsdamas tvatino būgną.

Įsitaisę tarp žiūrovų, mačą sekė buvęs krepšininkas Ramūnas Šiškauskas, bankininkas Gitanas Nausėda, verslininkas ir Lietuvos teniso sąjungos (LTS) garbės prezidentas Darius Mockus.

Nors lenkų susirinko kone penkiskart daugiau, triukšmo lygiu per žaidimo pauzes varžytis su geriau organizuotais svečiais jiems buvo sudėtinga.

Toks palaikymas šeimininkams padarė įspūdį: L. Kubotas pripažino, kad lietuviai buvo triukšmingesni, ir ragino tautiečius atsigriebti per kitas dvi dienas, o žurnalistai klausinėjo R. Berankio, ar tenisas populiarumu Lietuvoje dar nepavijo krepšinio.

„Per pastaruosius metus mūsų publika išmoko, kaip sirgti už tenisininkus. Labai ačiū, kad jie važiuoja kartu su mumis visur, kur tik įmanoma“, – aistruoliams nusilenkė R. Berankis, nepamiršęs padėkoti ir varžybų šeimininkais už, jo žodžiais, geriausiai suorganizuotą Deviso taurės mačą, kokiame tik yra tekę dalyvauti.

Lietuvos ir Lenkijos dvikovą Deviso taurės I grupėje penktadienį tęsia mačas tarp Lauryno Grigelio (ATP-361) ir J. Janowicziaus.

Įveikus varžovus Lietuvos rinktinės antrame varžybų etape lauktų Ukraina. Pralaimėjus lietuviai dar žaistų vieną arba du – priklausomai nuo lenkų ir ukrainiečių tarpusavio rezultato – susitikimus dėl išlikimo I grupėje, į kurią iškopė pirmą kartą istorijoje.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)