Praėjusį sekmadienį į Plocką atvykusi Lietuvos teniso rinktinė penktadienį daugiau nei 5 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Orlen“ arenoje pradės akistatą su favoritais laikomais lenkais.

Kol varžybos neprasidėjo, trijų žvaigždučių „Starzynski“ viešbutyje įsikūrę lietuviai neturi kuo skųstis.

„Treniruojamės jau tris dienas. Kol kas pasiruošimas vyksta sklandžiai, ir salė, ir dirbtinė danga – puiki. Šeimininkai mus taip pat labai šiltai priėmė, organizaciniai klausimai sprendžiami be priekaištų“, – prie tokio rango teniso varžybų seniai pripratusius šeimininkus gyrė R. Berankis.

Penktadienį jis pirmasis pradės susitikimą su Lenkijos rinktine – tai lėmė išvakarėse Plocko rotušėje ištraukti burtai.

R. Berankio (76 vieta ATP reitinge) varžovu bus antroji Lenkijos raketė Lukaszas Kubotas (ATP-161), o J. Janowicziui (ATP-51) iššūkį pamėgins mesti L. Grigelis (ATP-361).

Į šeštadienio dvejetų mačo paraišką komandų kapitonai Rimvydas Mugevičius ir Radoslawas Szymanikas įtraukė atitinkamai L. Grigelį ir Luką Mugevičių (ATP-642) bei L. Kubotą ir Marciną Matkowskį (27 vieta ATP dvejetų reitinge).

Bet galutinės dvejetų sudėtys paaiškės tik likus valandai iki akistatos, todėl R. Mugevičiaus pasirinkimas labiau primena taktinį manevrą – jis bet kada gali pakeisti savo sūnų labiau patyrusiu ir pajėgesniu R. Berankiu.

„Norėjote siurprizo – štai jis, – juokdamasis lenkų žurnalistams sakė Lietuvos rinktinės kapitonas. – Jei rimtai, po pirmos dienos matysime, kaip žaidėjai jaučiasi. Žinoma, dvejetas dar gali pasikeisti.“

Jeigu nugalėtojas nepaaiškės per pirmas dvi dienas, sekmadienį akis į akį turėtų stoti komandų lyderiai R. Berankis ir J. Janowiczius bei L. Grigelis ir L. Kubotas.

Lietuvos rinktinės rezerve dar yra Mantas Bugailiškis (be reitingo), lenkų – Kamilis Majchrzakas (ATP-351).

Bet žiūrovų „Orlen“ arenoje, tarp kurių turėtų būti ir trys šimtinės lietuvių, akys pirmiausia kryps į 203 cm ūgio milžiną iš Lodzės – J. Janowiczių vietos teniso gerbėjai laiko pagrindiniu pergalingo Deviso taurės I grupės varžybų starto garantu.

Savo ruožtu, Lietuvos tenisininkai įsitikinę, kad nuo nesėkmių neapsaugotas nei buvęs antro geriausių pasaulio žaidėjų reitingo dešimtuko atstovas.

– Jums patogiau pradėti susitikimą pirmam ar antram? – po burtų traukimo ceremonijos paklausėme R. Berankio

– Nei man, nei Laurynui nėra jokio skirtumo. Tik tiek, kad pirmam mačui šiek tiek patogiau pasiruošti dėl to, kad žinai tikslų jo pradžios laiką. Bet mes esame įpratę laukti savo eilės ir žinome, kada pradėti apšilimą, net jei rezultatas pirmame mače būna slidus.

– Pirmas penktadienį sužaidęs tenisininkas turės daugiau laiko pailsėti prieš dvejetų mačą.

– Jei tai būtų šešios ar aštuonios valandos, tuomet tikrai būtų skirtumas. Bet paprastai Deviso taurės mačai trunka nuo pusantros iki trijų valandų, o tiek mažai ką lemia.

– Ką žinote apie pirmą savo varžovą – L. Kubotą?

– Regis, susitikti varžybose dar neteko, tik keletą kartų drauge treniravomės, esame pažįstami. Jis pasižymi labai geru padavimu ir puikiai žaidžia „iš oro“. Dažniausiai jis mėgsta atakuoti, pažiūrėsime, ką parodys šįkart.

– Kaip apibūdintumėte pagrindinę lenkų žvaigždę J. Janowiczių?

– Jis – labai agresyvus žaidėjas, mėgsta keisti ritmą „trumpindamas“ smūgį. Bet pagrindinis jo koziris – padavimas. Kiti smūgiai – visi vienodo stiprumo, bet padavimas – tarsi šūvis.

– J. Janowiczius – nervingas žaidėjas, ar tai persiduoda ir jo varžovams?

– Tai priklauso nuo to, kaip pats nusiteiki mačui. Taip reikėtų žiūrėti į šitą dalyką. Tik nuo tavęs priklauso, kaip reaguosi į kito veiksmus. Aišku, nervintis reikia stengtis kuo mažiau, nes išsimuši iš ritmo.

– Kaip manote, kokios L. Grigelio galimybės penktadienį nustebinti Lenkijos rinktinės lyderį?

– Geros. Taip, jų reitingai skiriasi kaip diena ir naktis, bet puikiai žinote, kad Deviso taurės varžybose reitingas lemia kur kas mažiau nei paprastai. O Laurynui jose žaisti labai patinka, jis yra laimėjęs labai sunkių mačų. Tikėkimės, tas pats įvyks ir čia.

– Plocką nuo Vilniaus skiria tik 500 kilometrų. Tribūnose turėsite artimųjų palaikymą?

– Taip, bus tėvai, sesė su vaikais. Apskritai, kiek žinau, atvykti žada daug lietuvių – dauguma važiuoja ryt ryte, kai kurie – jau šiandien.

Lietuvos ir Lenkijos mačo tvarkaraštis

Penktadienis – nuo 17 val.*

Ričardas Berankis – Lukaszas Kubotas

Laurynas Grigelis – Jerzy Janowiczius

Šeštadienis – nuo 15 val.

Laurynas Grigelis/Lukas Mugevičius – Lukaszas Kubotas/Marcinas Matkowskis

Sekmadienis – nuo 15 val.

Ričardas Berankis – Jerzy Janowiczius

Laurynas Grigelis – Lukaszas Kubotas

* - dvikovų pradžia nurodyta Lietuvos laiku

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)