Šioje akistatoje Lietuvos rinktinę sudarys kapitonas Rimvydas Mugevičius, tenisininkai Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis, Lukas Mugevičius ir Mantas Bugailiškis.

Lenkijos rinktinėje rungtyniaus Jerzy Janovičius (ATP-49), Lukszas Kubotas (ATP-161), Kamilas Majchrzakas (ATP-346) ir Marcinas Matkowskis.

R. Berankis, kuris neseniai pakilo į 75-ą poziciją ATP reitinge, teigia, kad pats yra geros tiek psichologinės, tiek sportinės formos.

„Mintys geros, pozityvios, nes ilgai siekėme šio tikslo. Esu labai patenkintas dabartiniais savo rezultatais, kylu aukštyn, pasitikiu savimi. Fizinė būklė taip pat labai gera, todėl neturiu kuo skųstis“, – kalba R. Berankis.

Rinktinės lyderis pabrėžė varžovų pajėgumą. Pasak jo, L. Kubotas yra žymiai pavojingesnis, nei rodo jo ATP reitingas.

„Nors jo reitingas kritęs, bet tai neatspindi tikrojo pajėgumo. Jis daug metų buvo šimtuko žaidėjas, tiesiog patyrė traumą ir tai sutrukdė išlaikyti reitingą. Kiek mačiau jį ir kalbėjausi, šiuo metu jis tikrai jaučiasi gerai. Laukia geri mačai“, – neabejoja R. Berankis.

Jis teigia nejaučiantis ir papildomo spaudimo prieš debiutą pirmoje grupėje: „Ne, tokio dalyko tikrai nėra. Su tais žaidėjais treniruojamės, keliaujame, žaidžiame turnyruose. Tiesiog jauti kiek didesnę atsakomybę žaisdamas už savo šalį“.

Tik vakar iš Italijos grįžęs Laurynas Grigelis mano, kad favoritų etiketės klijavimas Lenkijos komandai yra naudingas mūsų rinktinei.

„Smagu ir vėl susiburti su komanda – esame pasiruošę važiuoti į Lenkiją ir kovoti dėl pergalės. Aišku, jie yra favoritai, bet tikrai nepasiduosime. Manau, kad žaisti bus lengviau, gal nebus to įsitempimo. Jie turi daugiau ką prarasti, tuo labiau žaidžia namuose“, – sakė neseniai „Futures“ serijos turnyrą Italijoje laimėjęs L. Grigelis.

Prieš lenkų lyderį J. Janovičių L. Grigelis yra žaidęs tris kartus – du kartus pralaimėjo ir vieną kartą šventė pergalę. Nepaisant to, kad pastaruoju metu mūsiškis žaidė viename turnyre po kito, nuovargis jam kojos nepakiš.

„Nuovargio nesijaus, nes tai yra Deviso taurė – ta atmosfera duoda savo ir nuovargio nejauti“, – ryžtingai kalba L. Grigelis.

Tuo tarpu rinktinės kapitonas R. Mugevičius pripažįsta jaučiantis jaudulį, tačiau kartu teigia, kad rinktinė kovai yra pasirengusi.

„Nejausčiau jaudulio, tai būčiau ne sportininkas. Tas jaudulys yra reikalingas. Šiai dienai esame pasiruošę kovai. Dar turime išbandyti jų salę ir dangą. Manau, kad būsime dar geresni atėjus kovai“.

2015 metų Daviso taurės Europos-Afrikos zonos pirmos grupės mačas tarp Lenkijos ir Lietuvos rinktinių kovo 6-8 dieną vyks „Orlen“ arenoje Plocke. Tai bus Lietuvos teniso rinktinės debiutas pirmoje Daviso varžybų grupėje. Lietuvos tenisininkai į Plocką išvyksta kovo 1 dieną.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)