Kaip jau tampa įprasta, DELFI teniso turnyre buvo galima išvysti daug žinomų politikos, verslo ir pramogų pasaulio atstovų. Šiemet savo jėgas tradiciškai bandė Gediminas Kirkilas, Darius Gudelis, Irmantas Norkus, Eduardas Eigirdas, Tomas Langvinis ir kiti. Turnyre dalyvavo ir DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė – Budrienė su vyru Ryčiu Budriu.

DELFI teniso turnyras vyksta olimpiniu principu – varžybos trunka vieną valandą, o laimi komanda surinkusi daugiau laimėtų „geimų“.

Dalyvauti turnyre savo norą išreiškė 10 moterų, 32 vyrų, 30 mišrių, 7 „Seniors“ ir 15 „Masters“ dvejetų poros.

Pirmuosiuose dviejuose turnyruose tarp vyrų ir mišrių dvejetų triumfavęs Andrius Morkūnas dėl čempiono titulų varžosi ir šiais metais. „Seniors“ grupėje jis duetą sudaro su Edvinu Žilinsku, o mišrių dvejetų – Egle Jurkevičiene, su kuria laimėjo praėjusiais metais.

Turnyro eiga:

Turnyrą pradėjo į kortus žengę vyrų dvejetai. 32 vyrų poros stojo į kovą dėl patekimo į aštuntfinalį. Šiame etape buvo galima išvysti daugiau sutriuškinimų, negu atkaklių kovų.

Pirmieji į ketvirtfinalį pateko Tomas Bagdanskis ir Gediminas Narinkevičius, kurie net 17:0 sutriuškino Andrių Stašinską ir Donatą Pauliukonį.

Daug atkaklesnė kova vyko kitame aštuntfinalyje – Edvino Pranciulio ir Ramūno Būdos duetas 8:7 palaužė Viktorą Gasiūną ir Vaidotą Šapalą.

E. Pranciuliui ir R. Būdui kelią toliau bandys užkirsti Darijus Jasas ir Dainius Vasiliauskas, kurie į ketvirtfinalį pateko tik po papildomo „geimo“.

Ketvirtfinalyje išvysime ir pirmojo DELFI teniso turnyro trečios vietos laimėtojus Tomą Kirchovą ir Mažvydą Gražį. Jie kovos su Dariumi Kavaliausku ir Kęstučiu Liepa.

Paskutinieji į ketvirtfinalį žengė Skirmanto Kadžiaus ir Tado Tarasevičiaus duetas.

Į kortus po vyrų žengė ir moterų bei mišrūs dvejetai. Pastarojoje grupėje į ketvirtfinalį žengė čempionai A. Morkūnas ir E. Jurkevičienė, kurie įveikė Andrių Žilinską ir Astą Žeromskienę. Jiems kovoje dėl patekimo į pusfinalį iššūkį mes Danas Zykus ir Beata Zykienė.

Antrajame ketvirtfinalyje susitiks Roberto Blagušausko ir Ingos Baliūnaitės dvejetas su Andriumi Labunsku ir Daiva Vokietaityte.

Po sunkios kovos į ketvirtfinalį pateko Agnieškos Osipovič ir Ramūno Žuko tandemas, 8:7 palaužęs Ovidijų Vilniškį ir Agnę Babelienę.

Į paskutinį mišrių dvejetų ketvirtfinalį prasibrovė Dalios Leonavičiūtės, Mariaus Kukenio ir Eglės Chmieliauskaitės, Mažvydo Beigos duetai, susikausiantys dėl vietos pusfinalyje.

Pirmosios į moterų pusfinalį pateko čempionių titulą ginančios kaunietės Indrė Puidokė ir Rasa Butrimaitė. Užkirsti joms kelią mėgins Aušra Rudienė ir Jūratė Monkevičienė, ketvirtfinalyje 8:7 palaužusios Miglę Vaškienę ir Eglę Visockaitę.

Be didesnio vargo į pusfinalį prasibrovė Audros Ginelevičienės ir Agnės Babelienės duetas. Jos kovos su Gabija Jurgaityte ir Violeta Kirilovaite.

Kitame pusfinalyje susigrums Laimos Jakovlevos ir Kristinos Gegeckaitės bei Gabijos Jurgaitytės ir Violetos Kirilovaitės duetai.

Paskutinieji į kortus žengė „Masters“ grupės dalyviai. Čia galima buvo pamatyti nemažai praeityje žinomų ir jaunų Lietuvos tenisininkų, o kovos buvo atkakliausios visame turnyre.

Algirdas Babelis ir Andrius Labunskas 8:7 palaužė Mikhailo Volkovičiaus ir Ramūno Žuko dvejetą, tačiau ketvirtfinalyje juos 10:5 įveikė Oskaras Kalinauskas ir Vytautas Matuliauskas.

Kitame ketvirtfinalyje jėgas po lengvų pergalių tarpusavyje išbandė Augustas Radžiukynas, Laurynas Žukauskas ir Aido Tratulio, Skirmanto Mačinsko duetas. Po permainingos kovos 12:10 laimėjo pirmasis dvejetas.

Trečiajame ketvirtfinalyje Viktoro Gasiūno ir Edvino Podlužno duetas 15:1 nušlavė S. Kadžių ir M. Gražį.

Paskutiniame ketvirtfinalyje nesunkią pergalę 12:4 prieš Audrių talžūną ir Tomą Čelediną šventė Almanto Oželio ir Roberto Blagušausko dvejetas.

„Seniors“ grupės dalyviai buvo suskirstyti į A ir B grupes. A grupėje stipriausi buvo A. Morkūnas ir E. Žilinskas, o B grupėje Modestas Keliauskas ir Vaidotas Aleksius.

Vyrų dvejetų ketvirtfinalių poros:

T. Bagdanskis/G. Narinkevičius – M. Simanaitis/R. Budrevičius
E. Pranciulis/E. Būda – D. Jasas/D. Vasiliauskas
T. Kirchovas/M. Gražys – D. Kavaliauskas/K. Liepa
S. Kadžius/ T. Tarasevičius – A. Gagelas/P. Mažeika

Mišrių dvejetų ketvirtfinalių poros:

A. Morkūnas/E. Jurkevičienė – D. Zykus/B. Zykienė
R. Blagušauskas/I. Baliūnaitė – A. Labunskas/D. Vokietaitytė
A. Osipovič/R. Žukas – A. Rudienė/R. Jogėla
D. Leonavičiūtė/M. Kukenys – E. Chmieliauskaitė/M. Beiga

„Masters“ dvejetų ketvirtfinalių poros:

O. Kalinauskas/V. Matuliauskas – A. Radžiukynas/L. Žukauskas
V. Gasiūnas/E. Podlužnas – A. Oželis/R. Blagušauskas
Moterų dvejetų pusfinalių poros:
I. Puidokė/R. Butrimaitė – A. Rudienė/J. Monkevičienė
A. Ginelevičienė/A. Babelienė – G. Jurgaitytė/V. Kirilovaitė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)