Lyderis jaučia tobulėjantis

Pergalių serijos vasarį ir balandį, liepą laimėtas „Challenger“ serijos turnyras Kazachstane, įveikti tokie pripažinti tenisininkai kaip Jurgenas Melzeris ar Gilles Simonas, bet sužaistas tik vienas mačas pagrindiniuose „Grand Slam“ turnyruose ir nepasiektas tikslas grįžti į geriausių šimtuką – taip sezonas iki šiol klostėsi pirmai Lietuvos raketei R. Berankiui.

24-erių vilnietis (116 vieta ATP reitinge) šiemet laimėjo 41 mačą ir patyrė 20 pralaimėjimų.

Dėl rezultatų pats tenisininkas nedžiūgauja, užtat jaučiausi tvirčiau nei prieš metus dėl savo žaidimo.

„Žaidimo lygis kyla, ir tai yra svarbiausia. Sezonu esu tikrai daug labiau patenkintas nei buvau pernai. Nors mano reitingas toks pat, svarbiausia, kad žaidimas – geresnis“, – vertino žaidėjas, kurį dabar treniruoja vokiečiai Dirkas Hordorffas ir Raineris Schuettleris.

Banguotas buvo ir metais jaunesnio L. Grigelio (ATP-258) pasirodymas. Italijoje gyvenantis klaipėdietis dalyvavo žemesnio rango – „Challenger“ ir „Futures“ serijos – turnyruose ir metus pradėjo laimėdamas pastarosios kategorijos varžybas Didžiojoje Britanijoje, bet nuo pavasario pabaigos nesėkmes renka dažniau nei pergales.

„Pirmi keturi šio sezono mėnesiai man buvo geri, bet paskui ėjosi tikrai ne taip, kaip norėjau. Buvo daug pralaimėjimų, ne kartą nusileisdavau varžovams trečiame sete. Nesu labai patenkintas savo sezonu“, – atviravo L. Grigelis.

Dėl mažo reitingo taškų kraičio sezoną jis gali tęsti net iki gruodžio, bet kol kas yra susidėliojęs tik artimiausių savaičių planus. Kartu su L. Mugevičiumi (ATP-822) tenisininkas keliaus į Baltarusijos sostinę Minską, kur spalio 13 d. prasidės „Futures“ serijos turnyras, be to, savaitgaliais turės grįžti į Italiją ir ginti savo klubo garbę.

Savo ruožtu R. Berankis spalio viduryje planuoja startuoti viename iš ATP-250 serijos turnyrų – Maskvoje (Rusija), Vienoje (Austrija) arba Stokholme (Švedija). Sezoną jis veikiausiai pabaigs keletu „Challenger“ turnyrų, o gruodį jau pradės ruoštis kitiems metams.

„Jeigu mes ir turime atostogų, tai daugiausiai savaitę, nes sausį prasideda kitas sezonas“, – pastebėjo R. Berankis.

Gabiausiems žaidėjams surado privačių rėmėjų

Tiek patiems tenisininkams, tiek LTS prezidentui Ramūnui Grušui smagiausia prisiminti šiuos metus bus dėl šalies rinktinės pasirodymo Deviso taurės varžybose.

Visus tris mačus išvykose žaidę lietuviai pranoko Norvegiją, Pietų Afrikos Respubliką bei Bosniją ir Hercegoviną ir pirmą kartą istorijoje iškopė į pirmąją grupę (antrą pagal pajėgumą).

Kitų metų kovą Rimvydo Mugevičiaus vadovaujamos komandos laukia grėsmingas varžovas – 37 vietą ATP reitinge užimančio Jerzy Janowicziaus vedama Lenkija, su kuria vėl teks kautis svečiuose.

„Mūsų priešininkai tikrai bus solidesni nei šiemet ar pernai. Tikėkimės, kad dar kartą pasitvirtins tiesa, jog kamuoliukas yra apvalus“, – žvelgdamas į ateitį, nusišypsojo rinktinės lyderis R. Berankis.

Tuo metu Lietuvos moterų rinktinė vietos antroje Federacijų taurės grupėje išlaikyti šiemet nesugebėjo – nepadėjo nė tai, kad turnyras pirmą kartą buvo surengtas Šiauliuose.

Vis dėlto R. Grušas tiki, jog jaunos komandos žaidėjos turi pakankamai potencialo, kad galėtų ateityje sugrįžti į aukštesnį lygį. LTS vadovas taip pat pasveikino Akvilę Paražinskaitę, Nandzingo jaunimo olimpinėse žaidynėse iškovojusią du bronzos medalius.

„Tarp jaunių mes gal ir neturime itin puikių rezultatų, bet jie – stabilūs, nuolat dalyvaujame Europos čempionatuose. Tad pamaina vyrams ir moterims auga“, – teigė R. Grušas.

Jauniems tenisininkams tobulėti nuo šiol padės naujas LTS projektas, pavadintas Lietuvos jaunių teniso rinktine. Į ją patekusiems gabiausiems žaidėjams atiteks privačių rėmėjų finansinė pagalba. Pirmoji 15 tūkst. litų čekį antradienį atsiėmė Justina Mikulskytė.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)