L. Mugevičius iškovojo 10 ATP reitingo taškų.

Pagrindinėse varžybose dalyvavo šeši lietuviai, o be L. Mugevičiaus sėkmingiausiai tautiečių gretose pasirodė Julius Tverijonas, kuris sugebėjo patekti į aštuntfinalį.

Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas įsitikinęs, kad didžiulio potencialo turi ne tik pirmą finalą profesionalo karjeroje pasiekęs 19-likmetis L. Mugevičius, bet ir kiti lietuviai. Pasak R. Grušo, viskas priklausys nuo šių jaunuolių požiūrio į treniruotes ir profesionalų sportą.

- Ar organizacine prasme turnyras praėjo sklandžiai?

- Džiaugiamės pavykusiu renginiu, nes viską pavyko tikrai gerai sustyguoti. Be to, žinote kaip būna, jeigu pavyksta pasiekti gerą sportinį rezultatą, tai kitos problemos tampa tarsi bevertės.

- Turbūt itin pradžiugino L. Mugevičiaus pasirodymas?

- Labai už jį džiaugiuosi. Tai sportininkui tikrai didelis pasiekimas. Tai buvo pirmas jo profesionalaus turnyro finalas, todėl dar kartą sveikinu jį ir jo trenerį. Taip, nepavyko pakartoti Lauryno Grigelio pasiekimo, bet finalas visada turi savo specifiką. Pasikartosiu, nepaprastai džiaugiamės Luko pasiekimu.

- Kaip vertinate kitų lietuvių pasirodymus?

- Visi pasirodė pagal savo galimybes. Galbūt kai kas per anksti iškrito, kai kas maloniai nustebino. Manau, visi sutiksime, kad Lukas viršijo mūsų lūkesčius. Atvirai kalbant, nesitikėjome, kad jis žais finale, bet jis parodė, kad tam jau yra pasirengęs.

- Prieš kurį laiką Dovydui Šakiniui buvo piešiama šviesi ateitis, tačiau, atrodo, kad jo tobulėjimas sustojo. Kas atsitiko?

- Dovydas nepasirinko profesionalaus tenisininko kelio. Kaip žinia, jis studijuoja Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) universitete ir tenisą žaidžia ten. Visi suprantame, kad studentų lyga, kad ir kokia pajėgi bebūtų, nėra profesionali. Manau, tai ir turi įtakos Dovydo rezultatams.

- Ar kiti jauni lietuviai yra perspektyvūs?

- Potencialo turi tas pats Mantas Bugailiškis, Robertas Vrzesinskis ir Tadas Bobelis, kuris, deja, šiam turnyre nedalyvavo. Jie kol kas turi visas galimybes, bet viskas priklausys nuo jų požiūrio į treniruotes ir profesionalų sportą.

- Kuo šis Prezidento taurės turnyras skyrėsi nuo ankstesniųjų?

- Manau, varžybos lygio prasme išlieka gana stabilios. Tai reglamentuoja turnyro prizinis fondas. Galbūt vienais metais sulaukiame aukštesnio reitingo žaidėjų, kitais galbūt žemesnio, bet ryškių skirtumų nebūna. Džiugina tai, kad pernai ir šiemet turėjome lietuvį, kuris žaidė visą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)