Finale 19-metis lietuvis susigrums su turnyro favoritu 21-erių Maksimu Dubarenka iš Moldovos (ATP-387), kuris 6:7 (5:7), 7:6 (7:5), 6:2 eliminavo dviem metais jaunesnį prancūzą Maxime'ą Hamou (ATP-694).

Įveikęs jau ketvirtą varžovą L. Mugevičius užsitikrino 10 ATP reitingo taškų ir 848 JAV dolerių čekį.

Mačo eiga:

Pirmas padavimo teisę turėjo L. Mugevičius. Tuo pasinaudojęs lietuvis nesunkiai laimėjo pirmą geimą. Ilgai trukusiame antrame geime po atkaklios kovos rezultatą išlygino prancūzas (1:1). Tenisininkai apsikeitė sėkmingomis padavimų serijomis, tačiau penktame geime „sausai“ laimėjęs F.-A. Vibertas įgijo persvarą (2:3). Vis tik netrukus „break'ą“ atlikęs L. Mugevičius atstatė lygybę (3:3). Pirmaudamas 5:4 lietuvis sėkmingai sužaidė paduodant varžovui ir iškovojo pergalę pirmame sete – 6:4.

Antrasis setas trečiai Lietuvos teniso raketei prasidėjo ne taip sėkmingai – pralaimėta savų padavimų serija (0:1). Iniciatyvą praradęs L. Mugevičius sėkmingai paduodavo kamuoliuką, bet laimėti paduodant prancūzui niekaip nesisekė (4:5). Itin svarbiame dešimtame geime lietuvis po permainingos kovos galiausiai atliko „break'ą“ ir išlygino rezultatą (5:5). Tuomet abu žaidėjai apsikeitė sėkmingais padavimais ir jiems teko žaisti pratęsimą (6:6). Itin kovingame „tie-break'e“ sėkmė lydėjo L. Mugevičių, kuris laimėjo pratęsimą 7:5 ir setą – 7:6.

Kelyje pusfinalio link Lietuvos tenisininkas 6:2, 6:1 nugalėjo tarptautiniame reitinge neskirstytą Estijos sportininką Markusą Kernerį, aštuntfinalyje lietuvis tokiu pat rezultatu įveikė ukrainietį Maratą Deviatjarovą (ATP–638), o ketvirtfinalyje po atkaklios kovos 6:3 5:7 7:6 (7:4) buvo palaužtas L. Mugevičiaus rusas Ronaldas Slobodčikovas (ATP-835).

Penktadienį L. Mugevičius poroje su R. Slobodčikovu dar žaidė ir nukeltą dvejetų varžybų pusfinalį. Jų varžovai ukrainietis Maratas Deviatjarovo ir prancūzas Jerome'as Inzerillo. Pergalę šventė M. Deviatjarovas ir J. Inzerillo 7:5, 6:1.

Ukrainiečio ir prancūzo priešininkai dvejetų finale - jau minėtas M. Dubarenka iš Moldovos ir amerikietis Peteris Kobeltas.

***

Iš vienetų turnyro antrame etape pasitraukė 20-metis Julius Tverijonas (ATP-1144), o kiti ATP reitingo neturėję 19-metis Augustas Radžiukynas, 22-ejų metų Dovydas Šakinis, 18-metis Mantas Bugailiškis ir 21-erių Aleksas Tverijonas neįveikė pirmų savo varžovų.

Dvejetų varžybas aštuntfinalyje baigė D. Šakinio ir J. Tverijono bei Simo Malakausko ir Kasparo Žemaitėlio poros, o Jono Stropo ir Lauryno Adomavičiaus bei M. Bugailiškio ir A. Tverijono duetai pasitraukė jau po pirmo etapo.

***

Prezidento taurė – vienintelis Tarptautinės teniso federacijos (ITF) profesionalų teniso turnyras Lietuvoje. Pirmą kartą sporto renginys Lietuvos Prezidento taurei laimėti įvyko dar tarpukario Lietuvoje – tuometinio prezidento Antano Smetonos iniciatyva. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, varžybos tapo tradicinėmis, o į ITF kalendorių Prezidento taurė įtraukta 1998-ais.

Kasmet į turnyrą atvyksta tenisininkų iš daugiau nei 20 pasaulio valstybių. Jie varžosi dėl ATP reitingo taškų bei 10 tūkst. JAV dolerių prizinio fondo. Praėjusiais metais Prezidento taurę į viršų kėlė Laurynas Grigelis, o šiemet jo pasiekimą stengsis pakartoti jaunasis L. Mugevičius. Tuo metu kitas lietuvis Rolandas Muraška čempionu yra tapęs net keturis metus iš eilės – 1997, 1998, 1999 ir 2000-ais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)