Lietuvis tiki, kad jis ir kiti jo tautiečiai gali kovoti dėl Prezidento taurės, kuria pernai džiaugėsi Laurynas Grigelis.

- Sprendžiant iš vaizdo korte ir galutinio rezultato labai sunku nebuvo?

- Žaidžiau prieš tūkstantuko tenisininką. Nesu jo matęs anksčiau, lengvo mačo nesitikėjau.

- Varžovas antrame sete buvo pastebimai susierzinęs. Kas tai lėmė?

- Galbūt dėl to, kad į jo pusę permušiau daug kamuolių, o jam tai nepatiko, prancūzas vis suklysdavo. Savo žaidimą vertinu gana gerai, nors yra pora dalykų, kuriuos reikia tobulinti.

- Kokius esi išsikėlęs tikslus šiame turnyre?

- Bandyti laimėti kuo daugiau. Jau gerai, kad laimėjau šiandien (antradienį - DELFI). Žiūrėsime, kaip bus rytoj (trečiadienį).

- Koks jausmas žaisti Lietuvoje?

- Tiesa pasakius, čia žaisti lengviau. Atvažiuoja draugai, šeima... Patys matote, koks palaikymas buvo man ir koks prancūzui. Tik kad karšta.

- Kaip vertini kitų savo tautiečių šansus?

- Vakar (pirmadienį - DELFI) labai gerai sužaidė Lukas Mugevičius. Deja, mano broliui Aleksui ir Mantui Bugailiškiui nepasisekė. Šiandien (antradienį) dar žais Dovydas Šakinis, kurio, manau, laukia labai įdomus mačas. Poroje su Dovydu jau laimėjome ir pirmą dvejetų kovą.

- Kiek realu tau ir kitiems lietuviams pakartoti L. Grigelio pasiekimą?

- Visko gali būti. Lengva tikrai nebus, visi yra žaidžiantys, bet tai tikrai yra įmanoma. Kodėl gi ne? Kol kas turnyre kovą tęsiu aš, Lukas ir Dovydas. Iššauti gali bet kuris.

Julius Tverijonas

***
Tris varžovus atrankoje įveikęs Augustas Radžiukynas antradienį pagrindinėse varžybose 2:6, 2:6 pralaimėjo lenkui Michalui Dembekui.

Dvejetų turnyre Laurynas Adomavičius ir Jonas Stropus po trijų setų kovos 6:1, 1:6, 6:10 pralaimėjo australų Andrew Corbitto ir Brandono Walkino duetui.

Dar viename „lietuviškame“ dvejetų mače Simas Malakauskas ir Kasparas Žemaitėlis įveikė  M. Bugailiškį ir A. Tverijoną 4:6, 7:6 (7:2), 10:6.

Savo vienetų mače D. Šakinis susitiko su Prancūzijos atstovu Francois-Arthuru Vibert'u ir nusileido varžovui 5:7, 3:6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)