Po kvalifikacinių kovų į pagrindinį turnyrą patekęs lietuvis 2:6, 2:6 turėjo pripažinti 16-mečio lenko Michalo Dembeko (ATP-1857) pranašumą.

Daug geriau sekėsi 20-mečiui Juliui Tverijonui (ATP-1144), kuris 6:1, 6:1 nepaliko jokių vilčių 24-erių prancūzui Matthieu Roy (ATP-960).

Dvejetų varžybose Jono Stropo ir Lauryno Adomavičiaus duetas po atkaklios ir permainingos kovos 1:6, 6:1, 6:10 turėjo pripažinti australų Andrew Corbitto ir Brandono Walkino pranašumą.

Antradienį kovą vienetuose baigė ir 22-ejų metų Dovydas Šakinis (be reitingo), kuris nusileido už penkių dienų 24-ą gimtadienį švenčiančiam Prancūzijos tenisininkui Francois-Arthurui Vibert'ui.(ATP-716) rezultatu 5:7, 3:6.

Dvejetų varžybose lietuvišką derbį Mantas Bugailiškis ir Aleksas Tverijonas pralaimėjo Simui Malakauskui ir Kasparui Žemaitėliui 6:4, 6:7 (2:7), 6:10.

Pirmą varžybų dieną į kitą etapą žengė tik 19-metis Lukas Mugevičius (ATP-904), o 18-metis M. Bugailiškis (be reitingo) ir 21-erių A. Tverijonas (be reitingo) pasitraukė iš kovos dėl trofėjaus.

Tuo tarpu D. Šakinio ir J. Tverijono bei L. Mugevičiaus ir Ronaldo Slobodčikovo poroms pavyko peržengti pirmą barjerą.

L. Mugevičius trečiadienį dėl patekimo į stipriausiųjų aštuntuką kovos su ukrainiečiu Maratu Deviatjarovu. Tuo metu J. Tverijonas kausis su prancūzu Maxime'u Hamou.

Dvejetų varžybose Lietuvos garbę kitame etape gins D. Šakinio ir J. Tverijono bei Simo Malakausko ir Kasparo Žemaitėlio duetai.

Prezidento taurė – vienintelis Tarptautinės teniso federacijos (ITF) profesionalų teniso turnyras Lietuvoje. Pirmą kartą sporto renginys Lietuvos Prezidento taurei laimėti įvyko dar tarpukario Lietuvoje – tuometinio prezidento Antano Smetonos iniciatyva. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, varžybos tapo tradicinėmis, o į ITF kalendorių Prezidento taurė įtraukta 1998-ais.

Kasmet į turnyrą atvyksta tenisininkų iš daugiau nei 20 pasaulio valstybių. Jie varžosi dėl ATP reitingo taškų bei 10 tūkst. JAV dolerių prizinio fondo. Praėjusiais metais Prezidento taurę į viršų kėlė Laurynas Grigelis, o šiemet jo pasiekimą stengsis pakartoti jaunasis L. Mugevičius. Tuo metu kitas lietuvis Rolandas Muraška čempionu yra tapęs net keturis metus iš eilės – 1997, 1998, 1999 ir 2000-ais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)