Šį kartą turnyras buvo daug nervingesnis. Vyrų finale susitiko du praėjusių metų čempionai – A. Morkūnas ir Tomas Bagdanskis, žaidę su kitais partneriais.

Vyrų dvejetų finalas savo įtampa pranoko visas ankstesnes DELFI teniso turnyro kovas. Priešingose barikadų pusėse atsidūręs praėjusių metų čempioniškas tandemas su naujais porininkais finalo likimą paliko paskutiniam kamuoliuko padavimui. Šįkart sėkmė šypsojosi A. Morkūno ir V. Matuliausko porai, laimėjusiai nervų karą. Treti tarp vyrų buvo tik čempionams nusileidę Audrius Talžūnas ir Tomas Čeledinas.

Po šio mačo A. Morkūnas skubėjo žaisti dar vieno finalo – šį kartą mišrių porų. Čia jau laukė ne tokia įtempta kova ir dar viena pergalė. Tad A. Morkūnas, kaip ir praėjusiais metais tapo ir vyrų dvejetų ir mišrių porų čempionu. Antrą vietą mišrių porų varžybose užėmė Erika Paulė ir Ramūnas Žukas, treti liko Viktoras Gasiūnas ir Gabija Jurgaitytė.

DELFI teniso turnyras vyko olimpiniu principu – varžybos truko vieną valandą, o nugalėdavo komanda surinkusi daugiau laimėtų „geimų“. Prizininkams buvo įteiktos taurės, diplomai ir dovanos.

Moterų dvejetų nugalėtojų titulas iškeliavo į Kauną

Per pirmąją turnyro dieną dviejuose mačuose rimtesnio pasipriešinimo nesulaukusios I. Puidokė ir R. Butrimaitė išsiveš DELFI teniso turnyro moterų dvejetų čempionių taurę į Kauną. Merginos finale 9:6 įveikė J. Nedzinskienę ir D. Uosytę.

Iki šiol visus trofėjus jos skynė savo gimtajame mieste, tačiau atvykusios į Vilnių šeimininkams nebuvo svetingos. Tai buvo pirmasis jų turnyras Vilniuje. Merginos gali vadinti pirmosiomis DELFI teniso turnyro čempionėmis. Tai, žinoma, šiek tiek įpareigoja ir iš nugalėtojų bus tikimasi titulo gynimo kitais metais.

„Mes labai stengsimės. Šiek tiek įpareigoja, nes esi laimėjęs pirmą vietą, tai užgriūva šiokie tokie antpečiai. Reikia tobulintis. Mes stengiamės, dirbame, tobulėjame“, – šypsojosi merginos.

Trečią vietą moterų dvejetų čempionate užėmė G. Jurgaitytė ir Aušra Rudienė.

Per dvi dienas – 9 valandos varžybų maratono

Ir vėl visus titulus susišlavęs A. Morkūnas per dvi dienas turėjo sužaisti devynis mačus. Pasak jo, šių metų turnyras buvo daug sunkesnis.

„Šįmet pirmas aštuntukas jau buvo itin stiprus, labai daug lygių porų, negali sakyti, kad kažkas stipresnis buvo, tiesiog kamuoliukas nukrito vienoje vietoje, o ne kitoje“, – kalbėjo DELFI teniso turnyro čempionas.

Čempionas pripažino, kad nuovargis jau jautėsi, nes penkios kovos per dieną – jau per daug. Pirmajame mače jam buvo sunkoka išsijudinti, tačiau po truputį įsivažiavo ir kitus paliko be pagrindinio prizo.

Aštuonerius metus su A. Morkūnu žaidžianti E. Juknevičienei šis turnyras buvo sunkesnis ir dėl to, kad ji žaidė po peties traumos. Paklausta ar nesijautė Andriaus nuovargio mišrių porų finale, ji sakė to nepajutusi.

„Nesiajutė, nes priešininkų partneris (R. Žukas žaidė šešis mačus iš eilės, – DELFI) žaidė dar ilgiau, tai tas nuovargis nelabai turėjo įtakos“, – sakė E. Juknevičienė.

Paklausti ar kitais metais ketina karaliauti DELFI teniso turnyre jie atsakė, kad tikisi tai padaryti, bet didėjanti jaunesnių žaidėjų konkurencija gali tam sukliudyti.

Antrą kartą rengtas DELFI teniso turnyras truko dvi dienas. SEB arenoje vykusiame turnyre viso dalyvavo apie 140 sportininkų, o jo organizavimu rūpinosi „ATW sprendimai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)