Pirmasis į teniso kortą žengė 19-metis L. Mugevičius (ATP-962), kurio varžovu buvo pirma norvegų raketė bendraamžis Joachimas Bjerke (ATP-938).

Nors mačas ir prasidėjo gražia jaunųjų tenisininkų kova, lietuviui pirmame sete pirmaujant 3:1, norvegas pajuto nugaros skausmus ir nusprendė nebetęsti susitikimo. Pergalė buvo įskaityta L. Mugevičiui.

Paskutinėje dvikovoje 17-metis M. Bugailiškis (ATP reitinge nekvalifikuotas) susigrūmė su metais jaunesniu Viktoru Durasovičiumi (ATP-1296). Po atkaklios ir gražios kovos rezultatu 7:6 (7:4), 4:6, 6:3 triumfavo Lietuvos atstovas.

„Buvo pirmas kartas, labai smagu. Vis tiek, žiūrovai palaikė – tas labai padėjo. Tai buvo pirmas kartas, todėl labai jaudinausi. Nuo pat susitikimo pradžios stengiausi perimti iniciatyvą, kad būtų drąsiau. Vėliau kiek atsipalaidavau, padariau kelias klaidas. Vėliau susikaupiau ir pabaigiau. Manau, kad kitas mačas rinktinėje turėtų būti lengvesnis, nes šiandien labai rimtas mačas buvo“, - po debiuto rinktinėje kalbėjo M. Bugailiškis.

„Iš tikro labai norėjau, kad jaunimas sužaistų su šiais žaidėjais. Pirmoje dvikovoje varžovas dėl traumos atsisakė žaisti, o Mantas sužaidė solidžiai – netikėtai net jam pačiam. Suveikė viskas, ką mes sutarėme daryti. Šauniai sužaidė“, - po pergalės kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius.

Treneris džiaugėsi, kad lietuviai pateisino favoritų vardą, o progą pasireikšti gavo ir jaunimas.

„Mes buvome favoritai. Kaip aš sakiau, labiausiai bijojau traumų ir ligų, kas dažnai nutinka. Lyderiai yra lyderiai ir jie savo darbą padarė. Jie gerai atliko savo darbą ir suteikė šansą pažaisti jaunimui“, - kalbėjo R. Mugevičius.

Rezultatai:

L. Mugevičius (ATP-962) 3:1 Joachimas Bjerke (ATP-938)

Mačo eiga:

M. Bugailiškis (ATP reitinge nekvalifikuotas) 7:6 (7:4), 4:6, 6:3 Viktoras Durasovičius (ATP-1296)

Mačo eiga:

Antrame etape, kuris vyks balandžio 4-6 dienomis, Lietuvos rinktinė susitiks su Pietų Afrikos Respublikos tenisininkais, kurie rezultatu 3:2 nugalėjo Monako komandą.

Pirmą varžybų dieną (penktadienį) vienetų dvikovoje 22-ejų metų L. Grigelis (ATP-242) per beveik 2 valandas ir 50 minučių 6:7 (4:7), 6:3, 6:3, 6:2 įveikė pirmą norvegų raketę J. Bjerke.

Antrame mače pajėgiausias Lietuvos tenisininkas 23-ejų metų Ričardas Berankis (ATP-150) nugalėjo V. Durasovičių per 1 valandą ir 50 minučių – 7:5, 6:3, 6:2.

Antrą varžybų dieną (šeštadienį) R. Berankis ir L. Grigelis dvejetų mače 6:1, 6:4, 7:5 nugalėjo 32-ejų Stiano Boretti (be reitingo) ir V. Durasovičiaus duetą.

Dvikovą Osle stebėjo apie 80 lietuvių. Tarp jų – ir pažįstami veidai: Ramūnas Šiškauskas, Darius Mockus, Evaldas Žilionis-Pifas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)