Po labai lengvai laimėto pirmojo seto (6:1) geriausi mūsų šalies tenisininkai šiek tiek atsipalaidavo ir antrame laimėjo kiek sunkiau – 6:4.

Trečiame sete norvegai atgavo pasitikėjimą savo jėgomis ir pirmavo dviejų taškų persvara (3:1 ir 4:2), tačiau R. Berankis ir L. Grigelis susiėmė ir įrodė savo pranašumą, laimėdami lemiamą setą 7:5.

„Galbūt susitikimo pradžioje varžovai jaudinosi, todėl ir pirmo seto rezultatas buvo toks – 6:1. Pilnai laikėme iniciatyvą. Antrą setą taip pat stabiliai sužaidėme, gana greitai laimėjome po varžovų padavimų. Pavyko be didesnių rūpesčių išlaikyti savo padavimus. Trečiam sete neturėdami ką prarasti jie atsipalaidavo ir automatiškai patys pradėjo geriau žaisti. Negaliu sakyti, kad praradome iniciatyvą, nes lemiamais momentais sugrįždavome. Tiesiog pabaigoje išnaudojome patirtį, jei taip galima sakyti. Esame patenkinti pasirodymu Norvegijoje“, - teigė R. Berankis.

„Kaip Ričardas sakė, pirmas setas buvo labai geras. Antrame sete taip pat laikėme iniciatyvą. Trečiame sete jie gal geriau žaidė, mes gal atsipalaidavome. Tačiau kai reikėjo, mes sužaisdavome geriau“, - po mačo sakė L. Grigelis.

Sekmadienį bus žaidžiami dar du vienetų susitikimai, kurie tebus formalumas. Galima tikėtis, kad juose Lietuvos komandos kapitonas Rimvydas Mugevičius leis pasireikšti jauniesiems tenisininkams – Lukui Mugevičiui ir Mantui Bugailiškiui.

Antrame varžybų rate lietuviai susitiks su Pietų Afrikos Respublikos arba Monako tenisininkais.

Mačo eiga:

Pirmą varžybų dieną (penktadienį) vienetų dvikovoje 22-ejų metų L. Grigelis per beveik 2 valandas ir 50 minučių 6:7 (4:7), 6:3, 6:3, 6:2 įveikė pirmą norvegų raketę 19-metį Joachimą Bjerke (ATP-938).

Antrame mače pajėgiausias Lietuvos tenisininkas 23-ejų metų Ričardas Berankis V. Durasovičių (ATP-1296) nugalėjo per 1 valandą ir 50 minučių – 7:5, 6:3, 6:2.

Dvikovą Osle stebi apie 80 lietuvių. Tarp jų – ir pažįstami veidai: Ramūnas Šiškauskas, Darius Mockus, Evaldas Žilionis-Pifas.

Likusių dvikovų tvarkaraštis:

Vasario 2 d. (sekmadienis), 13 val.

J. Bjerke – R. Berankis

V. Durasovičius – L. Grigelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)