S. Wawrinkai atiteko pagrindinis trofėjus, 2,43 mln. JAV dolerių čekis ir 2000 ATP reitingo taškų. Jie šveicarą pirmadienį kilstelės į trečią ATP reitingo vietą.

Šveicarijos tenisininkas pirmą kartą per savo karjerą žaidė „Grand Slam“ serijos turnyrų finale. 2009-ų metų pirmenybių Melburne čempionas R. Nadalis Australijoje finale žaidė trečią kartą. R. Nadalis per savo karjerą yra laimėjęs 13 „Grand Slam“ serijos turnyrų. Dar 19 kartų ispanas pralaimėjo finaluose.

Tai ir pirmoji S. Wawrinkos pergalė tarpusavio mačuose su R. Nadaliu. Prieš tai vykusius 12 mačų buvo laimėjęs ispanas. Iki sekmadienio finalo Rafa susitikimuose su Stanislasu šiam nebuvo leidęs laimėti nė vieno iš iki šiol žaistų 26 setų.

Finalinį mačą užtikrintai pradėjęs šveicaras pirmąjį tarpusavio mačų setą laimėjo jau pirmuoju bandymu. Antrojo pradžioje S. Wawrinka toliau dominavo, o R. Nadaliui dėl nugaros skausmų prireikė medikų pagalbos.

Ispanijos tenisininkas net išėjo į rūbinę, o tuomet kilo ginčas tarp S. Wawrinkos ir mačo teisėjo, kuris delsė paaiškinti R. Nadalio pasitraukimo iš korto priežastis.

Rafai grįžus į „Rod Laver“ arenos kortą susirinkę teniso gerbėjai jį nušvilpė.

Vangiai korte judėjęs R. Nadalis sugebėjo laimėti vieną setą, tačiau mačo nugalėtoju pelnytai tapo Šveicarijos tenisininkas.

Pusfinalio mače S. Wawrinka 6:3, 6:7 (1:7), 7:6 (7:3), 7:6 privertė pasiduoti 2010 metų Vimbldono turnyro finalininką, septintą raketę čeką Tomašą Berdychą. R. Nadalis pusfinalyje 7:6 (7:4), 6:3, 6:3) nugalėjo šeštą reitingą turėjusį šveicarą Rogerį Federerį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)