Finale R. Nadalio varžovas - kitas šveicaras, 28-erių metų Stanislasas Wawrinka, kuris yra skirstytas 8-u.

Antro iš eilės ir keturiolikto karjeroje „Didžiojo kirčio“ serijos turnyro nugalėtojo titulo siekiantis R. Nadalis Australijos atvirose pirmenybėse yra triumfavęs 2009 metais, o praėjusį sezoną ispanas Melburne nežaidė dėl traumos.

R. Federeris, kuris Australijoje triumfavo 2004, 2006, 2007 ir 2010 metais, į šio turnyro pusfinalį pateko vienuoliktą kartą iš eilės.

Tai buvo 33-ias R. Nadalio ir R. Federerio tarpusavio mačas, po kurio akivaizdus pergalių balansas yra ispano naudai 23-10.

Vyrų vienetų finalo rezultatas:

1-Rafael Nadal (Ispanija) - 6-Roger Federer (Šveicarija) - 7:6 (7:4), 6:3, 6:3.

Moterų dvejetų čempionėmis tapo pajėgiausios šios rungties atstovės turnyre italės Sara Errani ir Roberta Vinci, finale po atkaklios kovos įveikusios trečiomis skirstytas ruses Jekateriną Makarovą ir Jeleną Vesniną 6:4, 3:6, 7:5. Trečiame ir lemiamame sete rusės pirmavo 5:2, bet prarado iniciatyvą ir pralaimėjo net penkis geimus iš eilės.

Moterų dvejetų finalo rezultatas:

1-Sara Errani/Roberta Vinci (Italija) - 3-Jekaterina Makarova/Jelena Vesnina (Rusija) - 6:4, 3:6, 7:5.

Į mišrių dvejetų finalą pateko ir mišrios pagal tautybes poros. Dėl čempionų titulo grumsis 6-ą reitingą turintis indės Sania Mirzos ir rumuno Horia Tecau duetas su Kristina Mladenovič iš kanadiečiu Prancūzijos ir Danieliu Nestoru.

Mišrių dvejetų pusfinalių rezultatai:

6-Sania Mirza (Indija)/Horia Tecau (Rumunija) - Jarmila Gajdosova/Matthew Ebden (Australija) - 2:6, 6:3, 10:2;

Kristina Mladenovič (Prancūzija)/Daniel Nestor (Kanada) - Jie Zheng (Kinija)/Scott Lipsky (JAV) - 6:3, 6:1.

Mišrių dvejetų finalo pora:

6-Sania Mirza (Indija)/Horia Tecau (Rumunija) - Kristina Mladenovič (Prancūzija)/Daniel Nestor (Kanada).

Pirmo 2014 metų „Didžiojo kirčio“ serijos teniso turnyro Melburne prizų fondą sudaro 30 mln. JAV dolerių, o vyrų bei moterų vienetų varžybų nugalėtojams atiteks 2,43 mln. dolerių čekiai ir po 2000 ATP arba WTA reitingo taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)