Į Kinijos sostinę susirinko itin aukšto lygio tenisininkai – net šeši iš pirmo geriausių planetos žaidėjų dešimtuko: pirma raketė serbas Novakas Djokovičius, R. Nadalis, taip pat ispanas Davidas Ferreras, čekas Tomašas Berdychas, šveicaras Stanislasas Wawrinka, prancūzas Richardas Gasquet.

Pernai Pekine triumfavo N. Djokovičius, kuris finale palaužė prancūzą Joe-Wilfriedą Tsongą. Jei serbas laimėtų ir šįkart, jis vis tiek nukristų į antrą reitingo vietą R. Nadaliui patekus į finalą.

Rafa šį sezoną jau tapo net 10-ies turnyrų nugalėtoju, jis dabar įvairiose varžybose laimėjo 20 mačų iš eilės. Gruntu karaliumi tituluojamas Ispanijos tenisininkas, šiais metais visus oponentus guldo ir ant kietos dangos. Ant jos R. Nadalis 2013 metais nepralaimėjo nė vienos dvikovos! Iš 13-os turnyrų šiemet ispanas tik kartą – Vimbldone – nežaidė finale.

R. Nadalis pagrindinį savo konkurentą N. Djokovičių pastaruoju metu įveikė triskart iš eilės. Tik trijuose turnyruose šį sezoną čempionu tapęs serbas pasiryžęs nutraukti nesėkmių seriją. Jis Pekine yra triumfavęs tris kartus.

Tiek pat sykių Pekino turnyrą, kuris rengiamas nuo 1993 metų, laimėjo kinų kilmės amerikietis Michaelas Changas. „China Open“ varžybų prizų fondas – 2,3 milijono JAV dolerių.

Transliacijų tvarkaraštis:

Ketvirtadienis, spalio 3 d.

7.30 ir 17.30 val. (aštuntfinalis).

Penktadienis, spalio 4 d.

05.35 val. (aštuntfinalis);

09.35 val. (ketvirtfinalis).

Šeštadienis, 5 d.

09.15 val. ir 21.30 val. (pusfinaliai).

Sekmadienis, 6 d.

11.00 val. (finalas).