.

Pirmo atviro JAV teniso čempionato rato susitikimas tarp R. Berankio (ATP-112) ir N. Djokovičiaus (ATP-1) prasidės naktį iš antradienio į trečiadienį, 2 val. Lietuvos laiku.

Ryšį su 23-ejų Lietuvos tenisininku nuolat palaikantis R. Balžekas teigė, jog žaidėjo nuotaikos – geros, jis nekantriai laukia pirmo karjeroje mačo su ATP reitingo lyderiu.

„Visada smagu žaisti prieš stipriausią pasaulyje žmogų. Žinoma, dar smagiau būtų susitikti antrame, trečiame ar ketvirtame rate, bet nieko čia nepakeisi“, – kalbėjo teniso specialistas.

Interviu DELFI, jis pasidalino savo „US Open“ turnyro prognozėmis, papasakojo apie tolesnius R. Berankio planus bei užsiminė, jog po paskutinio šiais metais „Grand Slam“ serijos turnyro Lietuvos tenisininkas gali atsisveikinti su šį sezoną jam talkinusiu treneriu iš Argentinos Gabrieliu Markusu.

– Kokius tikslus sau turėtų kelti R. Berankis mače su pirma pasaulio rakete? – DELFI paklausė R. Balžeko.

– Žinote, profesionalai sau visada kelia vieną tikslą – laimėti. Ar esi pirmas, ar paskutinis. Negali būti tikslo sužaisti gerą mačą ar panašiai. Į aikštę turi išeiti žinodamas, ko ten eini. Jeigu eisi tik dėl gero mačo, kam išvis tada žaisti. Reikia eiti nusiteikus laimėti, ir Ričardas tai žino labai gerai. O kaip pavyks, taip. Mes irgi esame realistai, žinome, kaip bus nelengva. Bet sakyti, kad eisime pasipriešinti ar pakovoti... Tokie dalykai nelabai domina.

Aišku, ir pralaimėjus galima išeiti pakelta galva. Jeigu kovosi dėl pergalės, atiduosi tiek, kiek gali, niekada nenukabinsi nosies. Tad nusiteikimas yra tik vienas. Ričardo forma dabar gera, jis treniruojasi gerai, daug žaidžia. Matėte, ir su Samu Querrey jis gerai žaidė, tik keletas šiurkščių klaidelių sutrukdė laimėti („Winston-Salem Open“ turnyro ketvirtfinalyje R. Berankis nusileido varžovui 3:6, 4:6 – DELFI).

– Kaip vertinate N. Djokovičiaus šansus šiemet laimėti JAV čempionatą?

– Manyčiau, kad šiais metais laimės jis arba Rafaelis Nadalis. Rinkčiausi kažkurį iš jų dviejų. Žinoma, negalima nurašyti Andy Murray, gerai žaidžia ir Juanas Martinas Del Potro, bet pagrindiniai pretendentai bus N. Djokovičius ir R. Nadalis.

– „Winston-Salem Open“ turnyre R. Berankis žaidė visiškai kitaip nei keliose ankstesnėse varžybose. Kas galėjo nulemti tokį svyravimą?

– Jis buvo šiek tiek praradęs pasitikėjimą savimi, bet tokie dalykai pasitaiko daug kam. Nemanau, kad jis buvo dugne: būna panašaus lygio žaidėjų, kurie visus metus negali pirmo rato įveikti. Nieko nepadarysi. Paskui Ričardas laimėjo keletą mačų prieš vidutinės klasės žaidėjus ir atsigavo. Dabar jo žaidimas geras, traumos nekamuoja – tai pats svarbiausias dalykas.

– Kokie R. Berankio planai po „US Open“?

– Planuojame važiuoti į „Challenger“ serijos turnyrą Liuksemburge, po to – turnyrai Sankt Peterburge (Rusija), Orleane (Prancūzija), Monse (Belgija), Švedijoje, o toliau žiūrėsime.

– Esate patenkintas R. Berankį šiuo metu treniruojančio G. Markuso darbu?

– Matysime, spręsime su Ričardu. Greičiausiai gali būti taip, kad pastarasis turas Amerikoje bus paskutinis su šiuo treneriu. Dabar kalbamės su kitu treneriu, bet kol kas nenoriu nieko sakyti. Čia Ričardas pats turės galutinį žodį tarti. Svarbu, kad jam būtų gerai.

– Į Liuksemburgą Ričardas vyks vienas?

– Pažiūrėsime, dar nesu nusprendęs, ar važiuosiu. Į kažkurį turnyrą Europoje reikės nuvažiuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)