Italui tai apskritai buvo pirmasis finalas karjeroje, tuo tarpu L.Grigelis paskutinį kartą turnyrą buvo laimėjęs prieš dvejus metus.

„Geras jausmas laimėti, nes paskutinį kartą turnyrą laimėjęs buvau 2011 metais Amerikoje. Dar didesnis džiaugsmas laimėti savų žiūrovų akivaizdoje“, – po finalo kalbėjo L. Grigelis, pripažinęs, kad pusfinalio ir ketvirtfinalio mačai buvo sunkesni nei finalas.

Nors L. Grigelis buvo ketvirtoji turnyro raketė, teniso specialistai skeptiškai vertino lietuvio galimybes laimėti. To priežastis – prasta sportinė formą, kurią pastaruoju metu demonstravo L. Grigelis.

„Nežeidė tos kalbos, gal tik labiau užvedė. Kai kurie netikėjo, tad buvo dar didesnis noras įrodyti, kad galiu. Nesvarbu, kuri raketė esi – su visais reikia žaisti. Pusfinalyje susitikau su favoritu, bet žaidžiau geriau ir laimėjau. Tenise kiekvieną dieną vis kitoks mačas“.

„Kodėl forma kritusi? Rezultatų nebuvo, todėl ir pasitikėjimas dingo. Psichologiškai yra sunku, kai nuo 180 vietos reitinge nukrenti beveik į 500-ąją. Nėra lengva grįžti, bet tikiuosi šis turnyras ir taps atsispyrimu“.

Penktadienį L. Grigelis pusfinalyje 6:3, 6:4 nugalėjo pirmą turnyro raketę čilietį Hansą Podlipniką-Castillo, kuris Prezidento taurę buvo laimėjęs dvejus metus iš eilės.