„Labiausiai pergalių tikimės iš į Šveicariją išvykusių Manto Bugailiškio ir Justinos Mikulskytės, tačiau jokiu būdu nenurašome ir kitų mūsų tenisininkų“, - teigė Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Ramūnas Grušas. - Tiesiog Mantas ir Justina jaunių turnyruose kol kas yra parodę geriausius rezultatus, be to, abu jau yra žaidę už Lietuvos Deviso (Davis Cup) taurės ir Federacijų taurės rinktinėse“.

Pergale aštuoniolikmečių turnyrą pradėjo Agnė Čepelytė, pirmo rato dvikovoje 6:3, 6:2 įveikusi Kipro tenisininkę Joaną-Neną Savą. Vaikinų turnyro debiutas Lietuvos komandai buvo mažiau sėkmingas. Augustas Radžiukynas pirmą susitikimą 4:6, 1:6 pralaimėjo baltarusiui Antonui Dubrovui.

M. Bugailiškis ir J. Mikulskytė pirmą turnyro dieną nežaidė.

Vienintelė iš Lietuvos šešiolikmečių kovas Maskvoje vykstančiame turnyre jau pradėjusi Emilija Kravtaitė pirmame rate 3:6, 2:6 nusileido Suomijos tenisininkei Lilai Humalojai. Kiti Lietuvos šešiolikmečių rinktinės nariai - Lukas Žvikas, Tomas Vaišė ir Gabija Druteikaitė - pirmus susitikimus žais antradienį.

Pilzene vykstančiame keturiolikmečių tenisininkų turnyre Augustas Onaitis 0:6 2:6 pralaimėjo vokiečiui Rudolfui Molekeriui, o Simonas Žukauskas 1:6 0:6 - graikui Stamačiui Kapiriui.

Vienintelę pergalę Lietuvai iškovojusi Paulina Bakaitė 7:5, 6:2 privertė pasiduoti Turkijos tenisininkę Defnę Olcai, o Ieva Čeilutkaitė 0:6, 2:6 nusileido ispanei Paulai Arian Manjon.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją