M. Bartoli pusfinalyje labai lengvai 6:1, 6:2 sutriuškino belgę Kirsten Flipkens (WTA-20) ir į Vimbldono turnyro finalą grįžta po šešerių metų pertraukos - 2007 m. prancūzė lemiamoje dvikovoje nusileido JAV atstovei Venus Williams.

Antrą kartą Londone į finalą iškopusi M. Bartoli po pergalės teigė, kad žaidė taip gerai, jog jai net susidarė įspūdis, kad korte reikėjo pataikyti ne į teniso kamuoliuką, o į futbolo kamuolį.

Tuo metu šių metų Vimbldono atradimu tapusi S. Lisicki į prestižinio turnyro finalą prasibrovė pirmą kartą savo karjeroje - ji po dramatiško beveik pustrečios valandos trukusio mūšio 6:4, 2:6, 9:7 palaužė praėjusių metų finalininkę lenkę Agnieszką Radwanską (WTA-4).

Trečio seto pradžioje S. Lisicki, kuri prieš tai įveikė italę Francescą Schiavonę, rusę Jeleną Vesniną, australę Samantą Stosur, pirmą pasaulio raketę amerikietę Sereną Williams ir estę Kaią Kanepį, atsiliko 0:3 ir jau atrodė, kad paleidžia mačo vadeles iš savo rankų, tačiau laiku atsitiesė ir perlaužė susitikimo eigą bei rezultatą.

Beje, vien trečias S. Lisicki ir A. Radwanskos setas (1 val. 9 min.) truko ilgiau nei visa M. Bartoli ir K. Flipkens akistata (1 val. 2 min.)

Paradoksalu, bet žolei alergiškai S. Lisicki Vimbldono kortai yra ypač sėkmingi: Vokietijos tenisininkė 2011 metais pasiekė pusfinalį, 2009 ir 2012 metais – ketvirtfinalį, o šiemet turi realią galimybę netgi tapti čempione. Būtent ji finale bus laikoma favorite.

Šių metų Vimbldono moterų varžybos - kupinos netikėtumų. Iš kovos jau pirmuose ratuose pasitraukė ne tik S. Williams, bet ir antrą bei trečią WTA reitingo pozicijas užimančios baltarusė Viktorija Azarenka bei rusė Marija Šarapova.

Vimbldono nugalėtojai atiteks 2000 reitingo taškų ir 1,6 mln. svarų sterlingų.

Primename, kad penktadienį bus žaidžiami vyrų varžybų pusfinaliai. Juose susitiks: serbas Novakas Djokovičius (ATP-1) ir argentinietis Juanas Marinas del Potro (ATP-8) bei škotas Andy Murray'us (ATP-2) ir lenkas Jerzy Janowiczius (ATP-22).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)