Permainingą dvikovą, pareikalavusią visų trijų setų ir užsitęsusią 2 val. 33 min., 4:6, 6:4, 7:5 laimėjo R. Nadalis, kuris nutraukė 13-os iš eilės latvio iškovotų pergalių seriją.

Ketvirtfinalyje R. Nadalis susikaus su antrąja pasaulio rakete šveicaru Rogeriu Federeriu, kuris irgi tik po įtemptos kovos 6:3, 6:7 (4:7), 7:5 palaužė savo tautietį Stanislą Wawrinką (ATP-18).

Primename, kad E. Gulbis laimėjo paskutinį turnyrą Delrei Byče (JAV), o Indian Velse paklupdė ispaną Feliciano Lopezą, 9-ąją pasaulio raketę serbą Janko Tipsarevičių ir italą Andreasą Seppi.

Tris ATP turnyrus per savo karjerą laimėjęs E. Gulbis ATP reitinge užima jau 67 vietą, nors praėjusių metų antroje pusėje buvo nugarmėjęs į 159 poziciją. 2011 metais latvis geriausių pasaulio žaidėjų rikiuotėje trumpai buvo šoktelėjęs net į 21 vietą.

Dėl sunkios kelio traumos ilgiau nei pusmetį nerungtyniavęs R. Nadalis į kortus grįžo vasario pradžioje ir sužaidė tris turnyrus ant grunto, dviejuose iš kurių tapo čempionu. Rafa ATP reitinge dabar - penktas.

Tarpusavyje ispanas su latviu iki šios savaitės galynėjosi keturis kartus. Nors E. Gulbiui nė karto nepavyko įveikti R. Nadalio, jis visuose mačuose įnirtingai priešinosi vienam pajėgiausių pasaulio tenisininkų ir laimėjo tose dvikovose tris setus, o du setus pralaimėjo tik per pratęsimą.

Laimėjo ir M. Šarapova bei N. Djokovičius

Moterų moterų vienetų varžybose sužaisti du ketvirtfinalio mačai, po kurių paaiškėjo, kad pirmąją pusfinalio porą sudarys dvi Rusijos atstovės - 2006-aisiais šiame turnyre triumfavusi bei pernai finale žaidusi antroji raketė rusė Marija Šarapova ir tryliktoji pagal skirstymą Marija Kirilenko.

Marija Šarapova ketvirtfinalyje 7:6 (8:6), 6:2 nugalėjo šeštąjį reitingą turėjusią italę Sarą Erranį, o Marija Kirilenko 4:6, 6:4, 6:3 privertė pasiduoti penktąją pagal reitingą čekę Petrą Kvitovą.

Vyrų vienetų varžybų aštuntfinalio mačuose pergales iškovojo bei į ketvirtfinalį pateko ir visi septyni likę pajėgiausi turnyro žaidėjai.

2008 bei 2011 metais čia triumfavęs pajėgiausias planetos tenisininkas serbas Novakas Djokovičius aštuntfinalyje 6:0, 7:6 (8:6) nugalėjo amerikietį Samą Querrey, keturiskart (2004-2006 ir 2012 m.) šiame turnyre triumfavęs bei nugalėtojo titulą ginantis ir antrąjį reitingą turintis šveicaras Rogeris Federeris atkaklioje ir permainingoje trijų setų kovoje 6:3, 6:7 (4:7), 7:5 įveikė tėvynainį Stanislasą Wawrinką, o trečias pagal reitingą škotas Andy Murray 7:6 (7:4), 6:4 įrodė savo pranašumą prieš argentinietį Carlosą Berlocqą.

Kitų vyrų ketvirtfinalio mačų rezultatai:

6-Tomaš Berdych (Čekija) - 10-Richard Gasquet (Prancūzija) 6:1, 7:5;

7-Juan Martin Del Potro (Argentina) - 19-Tommy Haas (Vokietija) 6:1, 6:2;

8-Jo-Wilfried Tsonga (Prancūzija) - 17-Miloš Raonič (Kanada) 4:6, 7:5, 6:4;

Kevin Anderson (PAR) - 13-Gilles Simon (Prancūzija) 6:3, 1:6, 6:4.

Moterų bei vyrų turnyro nugalėtojams kartu su pagrindiniu prizu atiteks po 1000 WTA bei ATP reitingo taškų ir po 1 mln. JAV dolerių. Bendrą „BNP Paribas Open“ turnyro prizų fondą sudaro 5,24 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)