Prasidėjusiame ATP serijos „BNP Paribas Masters“ turnyre, pirmą dieną varžėsi geriausių pasaulio žaidėjų 40-tuko pabaigoje esantys tenisininkai.

Į kitą etapą žengė 20-a pasaulio raketė prancūzas Gilles'is Simonas, kuris dviejų setų kovoje 7:5, 6:1 įveikė Kipro atstovą Marcosą Baghdatį.

Į antrą etapą žengė ir italas, 22-as pagal pajėgumą pasaulio žaidėjas, Andrea Seppi, kuris po sunkios kovos 6:2, 2:6, 7:6 (7:5) eliminavo Slovakijos tenisininką Martiną Kližaną.

Iš Paryžiaus teniso turnyro jau pasitraukė rusas, 27-a pasaulio raketė Michailas Južny, kuris 4:6, 3:6 buvo privertas pripažinti 24-os pasaulio raketės ispano Marcelio Granollerso pranašumą.

Turnyre Prancūzijoje toliau kausis prancūzas Julienas Benneteau, kuris 6:4, 5:7 palaužė Viktoro TroickioSerbijos pranašumą.

Rezultatai:

Andreas Seppi (Italija) - Martin Kližan (Slovakija) - 6:2, 2:6, 7:6 (7:5);

q-Jerzy Janowicz (Lenkija) - Philipp Kohlschreiber (Vokietija) - 7:6 (7:5), 6:4;

Julien Benneteau (Prancūzija) - Viktor Troicki (Serbija) - 6:4, 7:5;

q-Alejandro Falla (Kolumbija) - Florian Mayer (Vokietija) - 7:6 (7:3), 6:2;

Marcel Granollers (Ispanija) - Michail Južny (Rusija) - 6:4, 6:3;

Albert Ramos (Ispanija) - Feliciano Lopez (Ispanija) - 7:6 (7:5), 6:4;

Gilles Simon (Prancūzija) - Marcos Baghdatis (Kipras) - 7:5, 6:1;

wc-Benoit Paire (Prancūzija) - Pablo Andujar (Ispanija) - 6:3, 6:4;

Antradienį „BNP Paribas Masters“ teniso turnyre įvyks dar dvylika kovų. Į Prancūziją jau atvyksta ir geriausi pasaulio žaidėjai, kurie kovas pradės nuo vėlesnių etapų. Londono olimpiados aukso medalio laimėtojas ir trečia pasaulio raketė Andy Murray tikisi, jog jam pavyks triumfuoti ir Paryžiuje.

„Palyginti su tuo, kaip aš pastaruosius kelerius metus ruošdavausi Paryžiaus turnyrui, tai šiemet esu daug „šviežesnis“. Praėjusiais metais buvau itin pavargęs po Azijos turo, todėl dabar jaučiuosi tikrai gerai. Į Prancūziją atvykau anksčiau nei įprastai, tikiuosi gerai praleisti laiką ir pademonstruoti savo žaidimą“, - sakė škotų tenisininkas.

Kartu su pagrindiniu prizu vyrų teniso turnyro Paryžiuje nugalėtojui atiteks beveik 500 tūkst. eurų čekis bei 1000 įskaitinių ATP klasifikacijos taškų.