- Pergalė prieš 28-ą pasaulio raketę vieną didžiausių karjeros pergalių?

- Man atrodo tai pirma Ričardo pergalė prieš TOP-30 žaidėją karjeroje. Kovojome su daugeliu, tačiau tai pirma pergalė. Ričardas sužaidė labai profesionalų ir solidų mačą. Jis buvo labai gerai nusiteikęs. Labai gerai atliko visą darbą aikštėje tiek taktiškai, tiek techniškai. Aišku buvo keletas šiurkštesnių klaidelių, bet jos gerame žaidime ištirpo. Ričardui gerai ėjosi padavimas, buvo aukštas procentas. Iš tikrųjų negalima išskirti vieno kažkokio dalyko, nes jam pavyko padaryti viską kam mes ruošėmės.

- Po pralaimėto pirmo seto, antrame R. Berankis turėjo tik vieną galimybę laimėti F. Mayerio padavimų seriją ir jis tą progą išnaudojo. Ar galima sakyti, kad tai buvo vienas esminių epizodų?

- Na taip, tai buvo labai svarbu. Tas taškas buvo labai svarbus, nes vėliau Ričardas išlaikė savo padavimus ir laimėjo setą. O trečiame sete jis jau dominavo nuo pat pirmo kamuolio ir abejonių, kad iškovos pergalę kažkaip nekėlė.

- Kuris mačas buvo sunkesnis? Pirmas prieš 48-ą pasaulio raketę Albertą Ramosą ar antro rato akistata su F. Mayeriu?

- Abu sunkūs. A. Ramosas buvo pirmas TOP-50 žaidėjas šį sezoną, kurį mums pavyko nugalėti. Pirmas mačas turnyre visada būna labai sunkus. Mes labai džiaugėmės, kad jį pavyko nugalėti. Nors ispanas ir yra daugiau grunto žaidėjas. Jis yra žymiai lėtesnis nei F. Mayeris. Ričardas labai gerai nusiteikė ir pirmame mače jam taip pat viskas pavyko gerai. Koncentraciją reikia išlaikyti maksimalią tokiuose turnyruose, nes šitie žaidėjai tau nieko nedovanos.

- Ketvirtfinalyje laukia akistata prieš Marcosą Baghdatį arba Alejandro Fallą? Yra skirtumas prieš ką žaisti?

- Aišku geriau būtų žaisti su A. Falla. Jis gal kiek silpnesnis, bet norėtųsi išmėginti jėgas ir su M. Baghdačiu. Nes Ričardas yra gerai pasiruošęs ir, jeigu viskas aikštėje guls taip kaip planuojame, gali būti įdomu. Čia nėra stebuklų. Su visais galima žaisti, tik viską reikia padaryti patiems. Padaryti tai, ką mokam.

- Šiandien turite laisvą dieną. Kaip ją praleisite?

-13-ą valandą Lietuvos laiku padarysime treniruotę. Vakar (trečiadienį - DELFI) prieš mačą puikiai pasitreniravome su Nicolasu Almagro, tačiau šiandien (ketvirtadienį) nusprendėme daugiau padirbėti individualiai ir pašlifuoti kai kuriuos smūgius ir gal kiek pažaisime su Kevinu Andersonu. Vakare Ričardas dalyvaus vaikams skirtame renginyje.

- Kaip Ričardo sveikata ir savijauta?

- Vaikšto kaip ridikėlis. Šypsosi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)