Šiemet tarp stipriausių Lietuvos čempionato tenisininkų kaip niekada daug jaunių. K. Žemaitėlis už savo trenerį jaunesnis net 12 metų, o visi vyrų dvejetų finalininkai taip pat dar tik moksleiviai.

Naujas čempionas, vienintelis iš dalyvių turintis ATP reitingo taškų, prisipažino, kad sportinių aukštumų jau nebesieka ir žaidė savo malonumui. Nepaisant to, dėl pergalės jam teko gerokai pavargti.

„Į finalą atvažiavau nusiteikęs gerai, tačiau jėgų nebuvo nuo pat pradžios. Gal būt buvo per karšta, per tvanku. Žinoma, prisidėjo ir tai, kad dabar nesitreniruoju labai daug. Kasparui buvo gerokai sunkiau, nes jis prieš tai turėjo du sunkius mačus ir buvo nuvargęs, tačiau jis vis tiek sužaidė labai gerai“, – jaunesnį varžovą pagyrė sportininkas.

Tenisininkas prisipažino, kad jo pusfinalis buvo tik lengvas pasivaikščiojimas. Jo varžovui Aurimui Karpavičiui suskaudo koją, todėl jis negalėjo žaisti iš visų jėgų. G. Sabeckio teigimu tikras finalas ir turėjo būti jo pusfinalio dvikova.

Jam nusileidęs ir sidabru pasidabinęs K. Žemaitėlis neatrodė nukabinęs nosies. Sportininkas teigė, kad buvo smagu sužaisti su treneriu. Dabar tenisininko laukia savaitė poilsio ir jis pradės ruoštis ITF turnyrų maratonui. Artimiausias jo išbandymas „Lithuania F1 FUTURES Vilnius“ turnyras.

A. Radžiukynui ir J. Gotovskiui iškritus iš vyrų vienetų turnyro, dvejetų čempionatas tapo tik paguodos turnyru. Savo progą dvejetas išnaudojo ir be vargo įveikė savo varžovus finale. Abu sportininkai vieningai teigė, kad šįkart buvo jų diena ir, nepaisant to, kad Lietuvos čempionatų lygis kyla kasmet, finale didelio pasipriešinimo nesulaukė. Kaip patys sportininkai teigė, jų varžovai dar atrodė pavargę po pusfinalių.

Artimiausias Lietuvos tenisininkų laukiantis išbandymas – po 4 dienų startuosiantis „Prezidento taurės“ ITF serijos turnyras. Jame G. Sabeckis dvejetų turnyre stos petys į petį su savo buvusiu varžovų Lietuvos čempionato pusfinalyje - A. Karpavičiumi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)