„Buvo sunkus susitikimas prieš pajėgų varžovą. Šiandien gana dažnai mane gelbėjo padavimas. Per visą mačą nė karto nepralaimėjau savo geimo. Tiesa, galbūt vietomis kiek per daug jaudinausi ir skubėjau. Tačiau tai galima paaiškinti - kiekvieno turnyro pradžioje būna papildomo jaudulio. Šiaip jaučiuosi gerai, prieš tai turėjau du gerus turnyrus Tunise. Manau, kad esu neblogai pasiruošęs”, - mačą komentavo J. Tverijonas.

Tuo tarpu kitas Lietuvos atstovas Kasparas Žemaitėlis pirmo rato susitikimą pralaimėjo Billy Harrisui iš Didžiosios Britanijos 1:6, 4:6.

„Deja, tačiau nežaidžiau savo žaidimo. Susitikimo pradžioje nesugebėjau tiksliai ir stipriai paduoti. Antroje mačo dalyje ėmiau servuoti geriau. Antrame sete esant rezultatui 4:4 pirmavau 40:0, tačiau padariau kelias neatleistinas klaidas“, - po dvikovos sakė K. Žemaitėlis.

Kitas Lietuvos tenisininkas Lukas Mugevičius laimėjo prieš rusą Igorį Zubovą iš Rusijos po atkaklios dviejų setų kovos rezultatu 7:5, 7:5.

„Mačas buvo tikrai sunkus. Neseniai grįžau iš turnyro Moldavijoje, kur žaidžiau lentomis dengtame korte, todėl buvo nelengva iškart prisitaikyti prie kitokios dangos. Be to, ir varžovas buvo tikrai pajėgus“, - sakė L. Mugevičiaus.

Tuo tarpu Augustas Radžiukynas pralaimėjo Filippui Kekercheni iš Ukrainos 4:6, 6:2, 5:7.

„Tai buvo pirmos mano varžybos po pusės metų pertraukos, todėl jautėsi startinis jaudulys. Jis turbūt ir sutrukdė geriau pasirodyti mačo pradžioje. Antrame sete pavyko atsipalaiduoti ir pajusti savąjį žaidimą, tačiau klaidos paskutinėje dvikovos dalyje neleido pasiekti teigiamo rezultato“, - apgailestavo A. Radžiukynas.

Kitų dvikovų rezultatai ir komentarai:

Almantas Oželis - Piotras Lomacki (Lenkija) 2:6, 4:6

A. Oželis: „Žaidžiau prieš pajėgų varžovą, tačiau neparodžiau visko, ką galiu. Žaidimas tiesiog nesiklijavo. Nieko gero pasakyti apie savo šiandieninį pasirodymą korte negaliu“.

Agnė Čepelytė - Violeta Jankovic (Serbija) 4:6, 1:6

A. Čepelytė: „Varžovė primetė man savo žaidimą. Ji gerai atakavo, sėkmingai gynėsi, neleido man diktuoti žaidimo sąlygų ir tempo“.

Greta Kerėžaitė - Ksenija Šarifova (Rusija) 1:6, 4:6

G. Kerėžaitė: „Pirmą setą sunkiai įsivažiavau. Antrame gi laikiau žaidimo vadžias savo rankose, diktavau tempą, tačiau lemiamais momentais per daug klydau. Varžovei gi užteko kantrybės tų mano klaidų išlaukti“.

Mantas Bugailiškis - Andrejus Piakucka (Baltarusija) 6:7 (4:7), 7:5, 1:6

Akvilė Paražinskaitė - Anastasija Nefedova (Rusija) 6:2, 6:3

Justina Mikulskytė - P. Lewandowska (Lenkija) 6:2, 6:3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją