Lietuvis pataikė 43 baudos metimus iš eilės, kas kartą mesdamas vis kita ranka.

Tokio pobūdžio rekordas anksčiau jau buvo fiksuotas, tuomet paeiliui pataikyta 40 metimų.

Rekordinius metimus L. Momkauskas atliko Naujojoje Akmenėje dar praėjusį sausį, bet teko palaukti, kol Guinnesso rekordas buvo pripažintas oficialiai.

„Popierizmo buvo daugiau negu darbo mėtant baudų metimus, – ltu.basketball sakė oficialų rekordo patvirtinimo sertifikatą gavęs L. Momkauskas. – Rekordą pavyko pasiekti maždaug per pusvalandį. Pirmuoju mėginimu įmečiau apie 30 baudų iš eilės, vėliau rezultatą pavyko pagerinti.“

Dešiniarankis Laimonas sakė, kad kairę ranką ištreniruoti ir paruošti rekordo siekimui užtruko apie dvi savaites. Ateityje krepšinio entuziastas planuoja dar gerinti savo paties rekordą.

Beje, apskritai daugiausiai baudos metimų iš eilės pataikęs Guinnesso rekordininkas yra amerikietis Tedas Martinas. Dar 1996 metais jo ranka nesudrebėjo 5221 kartą paeiliui. Rekordo siekimas tąsyk užtruko daugiau nei 7 valandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją