„Partizan” sensacingai pradėjo Eurolygos ketvirtfinalio seriją su Madrido „Real”, kai iš svečių arenos išsivežė dvi pergales ir pirmavo 2-0. Vis tik antrųjų rungtynių pabaigoje įsipliekė masinės muštynės, pasibaigusios krūva diskvalifikacijų.

D.Exumą grubiai ant žemės numetęs G.Yabusele nukentėjo skaudžiausiai – buvo diskvalifikuotas penkerioms rungtynėms, tačiau skaudžiausią smūgį sugėrė „Partizan”, netekęs savo vedlio Kevino Punterio, kuris dėl savo veiksmų iš šalies stebėjo dvejas namų rungtynes.

Jas „Partizan” dramatiškai pralaimėjo ir viskas sprendėsi lemiamose penktose rungtynėse – sugrįžęs K. Punteris sukratė 28 taškus, bet to gana nebuvo. „Real” vienu metu atsiliko 41:58, bet traukiamas veteranų sugrįžo ir triumfavęs 98:94 laimėjo seriją 3-2, žengdamas į finalo ketverto varžybas.

„Serija pasikeitė, kai buvo nutėkštas ant žemės. Tai pašalino du mūsų vyrukus (be K. Punterio vienerioms rungtynėms buvo suspenduotas ir kitas „Partizan” lyderis Mathiasas Lessortas”, – aut. past.). O likusią serijos dalį aš žaidžiau traumuotas”, – po pralaimėjimo sakė D. Exumas.

Traumą jis patyrė būtent numestas G.Yabuseles – iš pradžių gydytojai manė, kad serija australui baigta, bet jis toliau žaidė.

Nemažai metų NBA praleidęs gynėjas įsitikinęs, kad Eurolyga jo skriaudėjui davė per menką baudą.

„Manau, visi matė įrašą ir suprato, kad tokios bausmės – negana. Manau visi buvo šokiruoti, kad jis buvo diskvalifikuotas vos penkerioms rungtynėms. Juk mes nesivaržome amerikietiškose imtynėse.

Galbūt būčiau pasijautęs kiek geriau, jeigu jis bent būtų pabandęs atsiprašyti asmeniškai, bet tą padarė tik per žiniasklaidą. Juokinga, kaip jie kontroliavo naratyvą, kaip atsiprašinėjo per žiniasklaidą”, – pyktelėjęs buvo D. Exumas.

27-erių gynėjas šioje serijoje rinko po 12,6 taško.

Eurolygos finalo ketvertas vyks gegužės 19-21 d. Kaune. „Real” pusfinalyje susitiks su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama ir Roko Jokubaičio atstovaujama „Barcelona”, o kitoje poroje dėl bilieto į finalą susirems Pirėjo „Olympiakos” ir „Monaco” su Donatu Motiejūnu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)