Mantas net devynerius metus gynė Kauno „Žalgirio“ komandos garbę, o pergalės, individualūs ir komandiniai pasiekimai žaidėjo karjeroje buvo švęsti ne tik namuose, bet ir užsienyje.

Sportininkas atvirai dalinosi mintimis apie savo karjeros pradžią, kokie iššūkiai buvo sunkiausi vaikystėje ir kaip paprastas tėčio paskatinimas „nebijoti“ padarė įtaką.

„Iki tol mano žaidimas iš treniruočių salės į rungtynes nepersikeldavo, o nuo to pasikalbėjimo, pirmą kartą pradėjau kaifuoti krepšiniu“, – apie nuoširdų pokalbį su tėčiu pasakojo M.Kalnietis.

Mantas taip pat teigė, kas jam buvo svarbu kaip žaidėjui ir kaip trenerio duota laisvė aikštelėje bei tinkama komunikacija dažniausiai atnešdavo daug naudos visai komandai.

„Tie treneriai, kurie davė daugiausiai laisvės, aš jiems grąžinau daugiausiai naudos“, – sakė Mantas.

Krepšininkas tinklalaidėje pasidalino įžvalgomis ir apie tai, kokią reikšmingą funkciją trenerių bei aptarnaujančio personalo komanda, atlieka už aikštelės ribų.

„Trenerių štabas, tai yra vienas kito papildymas. Asistentų darbas nors ir kartais akivaizdžiai nėra matomas, bet be galo svarbus – tenka būti ir komunikacijos tarpininkais tarp žaidėjų ir vyr.trenerio, tenka ir tiesiog padėti subalansuoti įtampą komandoje, kartais ir vyr.trenerio emocijas.

Tiesa, aptarnaujantis personalas atlieka taip pat daugiau nei būtų galima įžvelgti, žiurint per televizoriaus ekranus. Aš tik po karjeros supratau, kaip gerai medicininis štabas buvo „sugrojęs“ ir mokėjo palaikyti, išklausyti žaidėjus arba nukreipti temą teigiama linkme“, – pasakojo Mantas.

43-ojo „The Benas Podcast“ epizodo metu pašnekovai taip pat diskutavo apie sporto psichologiją, šeimos auką sportininko karjeros labui bei naujas patirtis ir planus futbolo pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją