Atsakyti į šį klausimą pabandė krepšinio komandos „Kažkur Matyti“ nariai – youtuberis Paul de Miko, komentatorius Rytis Kazlauskas, LNK sporto žinių vedėjas Adomas Grinius, ZIP FM balsas Gedas Saročka, rašytojas Rytis Sabas. Jų bandymai sugulė į video podcastą „Šok į profo kedus“.

„Dvidešimt metrų būtų gerai,“- prieš filmavimą kalbėjo de Miko.

„Tiek nenusimeta,“- po treniruotės su olimpiniu čempionu Romu Ubartu kiek nusivylęs savo pasirodymu konstatavo R. Sabas.

Tai kiek nusimeta?

Po pusvalandį trukusios pažintinės treniruotės ir asmeninių R. Ubarto patarimų, minėti vyrai stojo į improvizuotas varžybas.

„Nuo sektoriaus iki vejos – maždaug 13 metrų. Reikia neapsijuokti ir diską nuskraidinti bent iki jos,“- pirmą tikslą išsikėlė „Kažkur Matyti“. Pavyko visiems. „Drąsiai galima numesti ir 25,“- pareiškė G. Saročka.

Deja, tai ir liko tik žodžiais. Po šešis bandymus turėję bičiuliai galutinėje lentelėje atrodė taip:

5 vieta. Rytis Kazlauskas – 15,27 m
4 vieta. Adomas Grinius – 18,01 m
3 vieta. Rytis Sabas – 18,20 m
2 vieta. Paul de Miko – 19,83 m
1 vieta. Gedas Saročka – 21,73 m

„Tai absoliučiai nuostabus sportas, kuris nuo televizoriaus sofos atrodo labai primityvus. Pabandžius nuomonė pasikeitė. Šis sportas reikalauja labai didelio susikaupimo ir koncentracijos į kelis skirtingus kūno segmentus. Buvo labai smagu jį išbandyti,“- sakė de Miko.

Kažkur matyti

„Sakoma, kad brazilai gimsta su futbolo kamuoliu. Maniau, kad lietuviai gimsta su disku, tai neabejotinai viena iš kelių nacionalinių sporto šakų. Bet mūsų bandomosios varžybos parodė, kad su disku Lietuvos istorijoje yra gimę vos keli vyrai,“- juokėsi G. Saročka.

Kaip „Kažkur Matyti“ išbando įvairias sporto šakas, apkalba jas ir savo patirtis, o tada nukrypsta į istorijas, faktus ir sporto pasaulio pletkus, pamatykite laidoje „Šok į profo kedus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją