Buvęs krepšininkas Matas Niparavičius, apžvelgdamas visą čempionatą pripažįsta, jog yra nemažai dalykų, kurie piešia labai šviesią ateitį.

„Pirmiausia, Jonas Valančiūnas. Galima drąsiai sakyti, kad jau turime subrendusį ir stabilų rinktinės lyderį. Jeigu pernai dar atrodė, kad vis kažko trūksta, tai šiais metais jokių priekaištų nebeliko. Dėl „centro“ pozicijos išgyventi ateityje tikrai nereikės. Turime geriausią apie kokį tik galime svajoti“, - J. Valančiūnui negailėjo pagyrimų dabartinis sostinės viešbučio „Šarūnas“ vadovas.

M. Niparavičiaus teigia, jog jį taip pat maloniai nustebino Ado Juškevičiaus ir Mindaugo Kuzminsko žaidimas.

„Taip, abiems dar trūksta pasitikėjimo savimi, trūksta kartais ir to sportinio įžūlumo, trūksta stabilaus ir ramaus žaidimo. Bet po metų ar dvejų, šie žaidėjai turėtų tvirtai abiem kojomis įsispirti į rinktinės sportbačius ir dideliais žingsniais keliauti į priekį“, - teigė verslininkas.

M. Niparavičiui smalsu matyti, kaip jie tobulėja ir tampa tvirtais komandos ramsčiais. Šias paskutines dvi savaites lietuviai nuoširdžiai tikėjo savo rinktine. Nemažai gerbėjų buvo išvykę į Ispaniją palaikyti savo numylėtinių, o likę Lietuvoje nepraleido nei vienų rungtynių. Artėjant lietuvių kovoms, miestų gatvės ištuštėdavo ir pasirodydavo vienas kitas skubantis fanas į tiesioginę transliaciją.

Pasak M. Niparavičiaus, tai buvo vienas geriausių ir įdomiausių komandos pasirodymų per ilgą laiką. Su šypsena ir viltimi galime žiūrėti į šio kolektyvo perspektyvas ir laukti artėjančio Europos čempionato.

„Čempionato Dievai - abu Jonai - Valančiūnas ir Kazlauskas. Visi viską žinote ir patys matėte. Tandemas labai stiprus. Ir galutinis įvertinimas: 9 ąžuolo lapai iš dešimties. Iki tobulybės trūko, bet džiaugtis tikrai turime kuo“, - teigė M. Niparavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)