Pasak trenerio, visi puikiai suprato, kad viltis laimėti prieš JAV buvo nedidelė. Lietuviams norint sukurti sensaciją pasaulio krepšinio čempionato pusfinalyje, visi žaidėjai turėjo sužaisti geriausias turnyro rungtynes.

„Pasiekti pergalę buvo galima susiklosčius visoms palankioms sąlygoms – emociniam nusiteikimui, sėkmei, lyderių ir atsarginių žaidėjų geram žaidimui. To nebuvo – lyderiai nesužaidė, o iš atsarginių žaidėjų pasižymėjo tik Mindaugas Kuzminskas. Tikėtis pergalės, kai nėra sužaidžiamos geriausios čempionato rungtynės, yra naivu“, – mano Š. Sakalauskas.

Būtent M. Kuzminskas buvo didžiausia staigmena JAV rinktinei. Iki tol per visą čempionatą vos 12 taškų pelnęs puolėjas, mače su amerikiečiais surinko 15.

„Rungtynės buvo sunkios, bet pralaimėjusių niekas neteisia. Šia prasme, lietuviams buvo lengviau žaisti ir tie, kurie mažiau praleisdavo laiko aikštelėje, šiose rungtynėse gavo didesnę galimybę. M. Kuzminskas tuo ir pasinaudojo. Jei daugiau suolo žaidėjų būtų taip žaidę, būtume lygiai kovoję ilgiau“, – neabejoja jis.

Specialistas pastebėjo, kad Lietuvos rinktinė būtų pasipriešinusi ilgiau, jeigu savo darbą tinkamai būtų dirbę ir rungtynių teisėjai.

„Jei būtų buvęs geresnis teisėjavimas ir nebūtų leidžiama amerikiečiams daugiau nei lietuviams, tai rungtynės būtų buvusios atkaklesnės ilgesnį laiką. Teisėjai gali klysti, bet jie turi klysti vienodai į abi puses. Krepšinio taisyklių traktavimas Lietuvos rinktinei buvo vienoks, o amerikiečiams kitoks. Teisėjai neišlaikė psichologinės įtampos, pasidavė amerikiečių spaudimui, kad „aš esu žvaigždė, aš esu geras ir kaip tu man čia švilpi pražangą.“

Ne kiekvienas žaidėjas gali gerai sužaisti, kaip ir ne kiekvienas teisėjas yra pajėgus teisėjauti tokiose varžybose. O teisėjų klaidos išbalansuoja ir trenerius ir komandą. Tada nežinia kaip įgyvendinti savo idėjas“, – kalba Š. Sakalauskas.

Nepaisant visų teisėjų klaidų, treneris pripažįsta, kad JAV – tikrai stipresnė komanda. Jo manymu, amerikiečiams žaidžiant gerai ir per daug neklystant, laimėti prieš juos yra labai sunku. Treneris pastebi, kad antroje rungtynių pusėje, kurioje ir įvyko lūžis, JAV pradėjo naudotis savo koziriais – atkovotais kamuoliais ir greitomis atakomis po lietuvių klaidų.

Tačiau pralaimėjimu amerikiečiams čempionatas nesibaigia – lietuviai jau laukia savo varžovo, su kuriuo reikės kovoti dėl bronzos medalių. Jis paaiškės penktadienį, po Prancūzijos ir Serbijos rinktinių dvikovos.

Š. Sakalauskas nesiryžo prognozuoti, kuri rinktinė nugalės, tačiau abi jos lietuviams bus kietas riešutas.

„Ir su prancūzais, ir su serbais turime savų sportinių sąskaitų, todėl rungtynės dėl trečios vietos bus be galo sunkios ir emocingos. Tiek prancūzai, tiek serbai yra stiprūs ir pavojingi“, – pastebėjo krepšinio specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)