Pirmiausia Darjušas Lavrinovičius apsižodžiavo ir susistumdė su Klay Thompsonu, po akimirkos juos apspito pirmojo brolis Kšyštofas, Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas, Andre Dummondas.

Įsiaudrinusius žaidėjus skyrė pasaulio čempionų strategas Mike'as Krzyzewskis.

Garsusis treneris konfliktą nuleido juokais ir spaudos konferencijoje po rungtynių.

„Neturiu žalio supratimo, kas įvyko. Ėjau į rūbinę ir staiga pamačiau, kad kažkas dedasi. Aš – senas, o dar ir lenkas – lietuvių brolis, todėl buvau idealus taikdarys. Beje, mes tikrai žinome, kur yra Lietuva“, – pokštavo specialistas.

Tuo metu Lietuvos rinktinės žaidėjai apgailestavo dėl to, kaip po mačo išsiskyrė su varžovais.

„Nežinau tiksliai, kas įvyko, bet gaila, kad taip išėjo. Tai – sportas, visi nori laimėti, ir iš per didelio noro būna visko: kartais per daug pasistumdo, ne taip sureaguoja. Aišku, tokių dalykų nereikia, ypač po rungtynių. Ką padarysi, pamirštame tai ir kaupiamės kitoms rungtynėms“, – kalbėjo Martynas Pocius.

„Rungtynių metu tuos nervus gal iššaukė teisėjų sprendimai, kurie kartais buvo keisti. Dar brolis netyčia užkabino Rudy Gay, todėl po rungtynių kažkas pratrūko stipriau. Bet šiaip kova buvo korektiška“, – sakė Adas Juškevičius.

Incidentų neišvengta ir mačo metu: antrame rungtynių kėlinyje prieš kietai dėl atšokusio kamuolio kovojusį J. Valančiūną kumščiu užsimojo DeMarcusas Cousinsas. Įsikarščiavęs amerikietis buvo apramintas technine pražanga.

Tokia pačia – tik už ginčus su teisėjais – pirmo kėlinio pabaigoje buvo nubaustas ir Lietuvos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (808)