DELFI komentatoriai nuoširdžiai džiaugėsi ispanų nesėkme. Socialiniuose tinkluose taip pat sklido šaržuotos nuotraukos ir komentarai, pasityčiojantys iš Ispanijos krepšininkų.

„Taip stipriai ispanai bijojo susitikimo su JAV, kad pralošė ketvirtfinalyje prancūzams, kad tik išvengtų akistatos. Taip jiems ir reikia už jų nesąžiningus žaidimus!“, – rašė skaitytojas Aras.

„Nepamenu, kada taip sirgau už prancūzus. Tiesiog širdis drebėjo ir maldelę kalbėjau, kad tik anie išloštų. Šitokia medalių padavimo tiesiog į dantis schema turėjo sužlugti. Atsidariau vyno iš to džiaugsmo“, – rašė prisistatyti nenorėjęs skaitytojas.

„Paskutinėmis minutėmis ispanai atrodė apgailėtinai: kad ir ką darė – niekas nesisekė. Bet visai negaila jų, nors ir pralaimėjom prancūzams Europos čempionate, bet jokio priešiškumo jiems nėra, o štai ispanai... Taip jiems ir reikia“, – ispanų pralaimėjimu džiaugėsi skaitytojas Jotvingis.

Skaudūs Lietuvos rinktinės pralaimėjimai nėra susiję su ispanais

Stipri Ispanijos krepšinio mokykla visuomet buvo galinga konkurentė Lietuvos rinktinei, tačiau lietuvių krepšinio istorijoje skaudžių ir apmaudžių pralaimėjimų yra ne vienas.

„Juodasis“ 1995 metų Europos krepšinio čempionatas Graikijoje

Lietuvos rinktinė su Arvydu Saboniu ir Šarūnu Marčiulioniu priešaky po dramatiškos kovos 90:96 skaudžiai pralaimėjo Europos čempionato finalą tuometinei Jugoslavijos ekipai. Dėl kelių iš eilės abejotinų teisėjų sprendimų lietuviai buvo nusprendę palikti aikštelę tiesiog mačo metu. Po tokio lietuvių akibrokšto iškilo abejonės ar komanda nebus nubausta 50 tūkst. dolerių bauda, bet emocijos ėmė viršų, o A. Sabonis rėžė: „Nieko, aš užmokėsiu!“. Tačiau nenorėję rizikuoti prarasti galimybės dalyvauti Atlantos olimpiadoje, mūsiškiai grįžo į aikštę.

Tuometinės Lietuvos rinktinės nariai iki šiol yra įsitikinę, kad tada jie buvo apvogti. Nors jugoslavams ir buvo įteikti aukso medaliai, tačiau Lietuvos rinktinė tiek tėvynėje, tiek sirgalių svetur buvo sutikta kaip čempionė.

2000 metų Sidnėjaus olimpinės žaidynės

Jauna ir nepatyrusi Lietuvos rinktinė pasiekė pusfinalį, kuriame tik paskutinėmis sekundėmis 83:85 nusileido JAV žvaigždėms. Vėliau kovoje dėl trečios vietos įveikė Australiją ir grįžo su bronzos medaliais.

Po 1999 metų Europos čempionato Prancūzijoje karjerą rinktinėje baigė rezultatyviausi žaidėjai – Arvydas Sabonis ir Artūras Karnišovas. Treneris Jonas Kazlauskas turėjo rasti jaunus talentus ir juos įlieti į komandą. Prieš olimpiadą atsinaujinusiai Lietuvos rinktinei specialistai gerų prognozių nedalino. Sunkiai pradėję kovas grupėje, vėliau krepšininkai patikėjo savo jėgomis. Lietuvos rinktinė pateko į pusfinalį, kur vėl susikovė su galinga JAV komanda. Tikriausiai visi Lietuvos sirgaliai dar dabar prisimena paskutinėmis mačo sekundėmis Šarūno Jasikevičiaus metimą per varžovų rankas, kuris būtų išplėšęs pergalę, deja, tikslo nepasiekė.

2004 metų Atėnų olimpinės žaidynės

Lietuvos rinktinė sudaryta iš geriausių mūsų krepšinio žvaigždžių olimpinio krepšinio turnyro pusfinalyje rezultatu 91:100 apmaudžiai suklupo prieš Italiją. Vėliau lietuviai pralaimėjo kovą dėl trečiosios vietos JAV ekipai.

Iš Lietuvos krepšinio žvaigždžių suburtos Lietuvos rinktinės visi laukė tik triumfo. Ketvirtfinalyje džiaugėmės gavę silpniausią varžovą, nes ir JAV, ir Argentina atrodė stipriau. Lietuvius favoritais laikė visi, net patys italai negailėjo pagyrimų mūsų komandai, tačiau po atkaklios kovos mūsų krepšininkai neatlaikė neįtikėtinai sėkmingo italų bombardavimo nuo tritaškio linijos.

2011 metų Europos krepšinio čempionatas Lietuvoje

Namuose žaidusi Lietuvos rinktinė ketvirtfinalyje apmaudžiai nusileido čempionato atradimu vadinamai Makedonijos rinktinei. Makedonai 67:65 sudaužė Lietuvos rinktinės viltis kovoti dėl medalių.

Apmaudų pralaimėjimo skonį namuose ketvirtfinalio varžybose yra patyrę ir lietuvaičiai, tad Ispanijos nusivylimas ir apmaudas turėtų būti mums pažįstamas. Lietuvos ir Ispanijos susitikimų metu būta, žinoma, ir pergalių, ir pralaimėjimų, tačiau kokios priežastys verčia piktdžiugiškus, o kartais ir neapykantos jausmus reikšti būtent ispanams, o ne kitų komandų krepšininkams, nėra aišku.

Kalta Ispanijos sportininkų arogancija

„Ispanų fiasko vien dėl nesveikos arogancijos, šiandien jie išėjo į aikštę jau mintyse dėliodami finalo scenarijų. Visiškai nepasiruošę, sunku buvo net patikėt kad čia ispanai. Tuo tik linksmiau, prancūzai nusipelnė šios pergalės“, – sakė skaitytojas pasivadinęs „Eilinis“.

„S. Rodriguezas nukritęs, kaip fronte sužeistas nuo linijos šliaužė, lyg kojas būtų atėmę. Negražu, bet labai juokinga. Savo vaidyba ir provokacijomis ispanai kelias pražangas tikrai užsidirbo“, – nuomonę reiškė prisistatyti nepanoręs skaitytojas.

„Ispanai šlykštūs ne tik dėl elgesio aikštėje, šlykščiausi dėl machinacijų už aikštės ribų. Teisėjai visada juos palaiko, grafikai visada sudaryti jiems palankūs. O šlykščiausi – „Real“ ir „Barcelona“ klubai (ne tik krepšinio, bet ir futbolo), kurie visas žvaigždes superka, esant reikalui diskvalifikacijas panaikina, nesąžiningus transferus įteisina“, – ispanų elgesiu piktinosi Vidas.

„Už pasikėlusį Rudy Fernandez šlykštesnio padaro krepšinyje nėra. Prisiminkit, kaip jis spjaudė ant gulinčio Jankūno, metė kamuolį į veidą Lavrinovičiui, ne veltui braliukai Macai davė į galvą“, – savo neapykantą išreiškė „Katalonu“ pasivadinęs skaitytojas.

„Pažiūrėjus į Ispanų krepšinį ir futbolą darosi bjauru. Vaikams, kurie pastoviai verkia juos tik palietus, vieta – šachmatuose“, – rašė neprisistatęs skaitytojas.

Komentarus rašykite prisiregistravę

DELFI ragina skaitytojus savo poziciją išsakyti komentaruose užsiregistravus ir nesislepiant po anonimiškumo skraiste.

Nors jūs vis dar galite komentuoti anonimiškai, registruotiems vartotojams siūlome daugiau privalumų:

Jūsų žinutė pasirodys kartu su Jūsų pasirinktu paveikslėliu ir vardu.

Prie registruoto vartotojo žinutės bus rodomas ID simbolis, kuris patvirtina, kad tai yra registruoto vartotojo vardas. Jūs taip pat galėsite keisti šiuos duomenis arba bet kada komentuoti anonimiškai.

Vartotojo paskyros gali būti tarpusavyje susiję. Galite komentuoti iš pasirinktos paskyros su norimu paveikslėliu ir vardu, nepriklausomai nuo to, kokiu būdu būsite prisijungęs.

Prie Jūsų naujausių komentarų bus rodomas mini profilis.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (330)