„Dėl to dabar tikrai nesijaudinu“, – numojo ranka „Golden State Warriors“ atstovas.

Ketvirtadienį jis ir kiti Mike'o Krzyzewskio auklėtiniai „Palau Sant Jordi“ arenoje išsirikiuos prieš Lietuvos rinktinės dvyliktuką.

Amerikiečiai nešoks hakos kaip Naujosios Zelandijos krepšininkai, bet jų žaidimas planetos pirmenybėse iki šiol dažnai būdavo ne mažiau efektingas nei žiūrovus intriguojantis maorių karo šokis.
Vis dėlto JAV ekipa į Ispaniją atvyko ne publikos linksminti. DELFI paklaustas, ar iki pusfinalio be nuostolių nukeliavusią komandą laiko neturinčia silpnų vietų, S. Curry akimirką sudvejojo.

„Ne. Tiesiog mes jų dar neparodėme, nes iki šiol žaidėme gerai, buvome labai susikaupę ir išvengėme rimtų duobių“, – atsakė šių metų NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis.

Arčiausiai tokios amerikiečius buvo pavykę nustumti lietuvių ketvirtfinalyje įveiktiems turkams. Grupės varžybose jie pirmavo prieš vienus čempionato favoritų pustrečio kėlinio, bet pabaigoje pasipriešinti nebesugebėjo.

Antradienį ketvirtfinalyje pusę rungtynių laikėsi ir australų pakištą kiaulę papjauti mėginę slovėnai. Pirmą mačo dalį Jure Zdovco treniruojama ekipa pralaimėjo tik 42:49, bet paskutiniame ketvirtyje baltą vėliavą iškėlęs Slovėnijos strategas jau leido jėgas su NBA įžymybėmis mėginti komandos jaunimui. JAV rinktinė ketvirtfinalį laimėjo nepadoriu rezultatu 119:76.

„Nebuvo taip lengva – ypač pirmoje dalyje. Užtrukome 25 minutes, kol pradėjome diktuoti savo sąlygas. O slovėnai žaidė tikrai gerai. Bet jokios panikos rūbinėje per pertrauką nebuvo: mes puikiai suprantame, kad nieko lengvai negausi“, – tvirtino S. Curry.

Ispanijoje jis yra vienas svarbiausių komandos žaidėjų ir per rungtynes vidutiniškai renka po 10,4 taško, 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir 3 atkovotus kamuolius.

Kartu su Derricku Rose'u ir Rudy Gay gynėjas yra vienas iš trijų krepšininkų, žaidusių ir 2010 metų pasaulio čempionate. Tąsyk amerikiečiai ir lietuviai į tarpusavio kovą taip pat stojo pusfinalyje, tik prie saviškių pergalės 89:74 S. Curry prisidėjo simboliškai: per dvi aikštėje praleistas minutes švystelėjo vienintelį tritaškį.

Užtat Lietuvos rinktinę 26-erių krepšininkas laiko gerai pažįstama. Tik įsiminti lietuviškas pavardes jam kiek sunkiau: amerikietis prisipažino daugumos būsimų varžovų žaidėjų negalėsiantis išvardinti, nors iš 2010-aisiais Turkijoje bronzą laimėjusios ekipos liko penki krepšininkai.

– Matėte Lietuvos rinktinės rungtynių pasaulio čempionate? – paklausėme S. Curry

– Taip, keletą. Pavyzdžiui, rungtynes su Slovėnija grupės varžybose. Žinome ir keletą lietuvių žaidėjų, tarkime, Joną Valančiūną. Per artimiausias 48 valandas studijuosime jų žaidimą ir būsime pasiruošę.

Bet galiu pasakyti, kad Lietuva – stipri komanda. Jie turėjo sunkias rungtynes su Slovėnija, ketvirtfinalyje išstūmė turkus. 2010 metais aš net du kartus žaidžiau prieš lietuvius: ne tik Turkijoje, bet ir draugiškose rungtynėse Madride prieš čempionatą. Tad su šia komanda esu gerai susipažinęs.

– Po kiekvieno sėkmingo epizodo ant JAV komandos atsarginių suolo liejasi emocijos. Kokia atmosfera rinktinės viduje?

– Kiekvienose rungtynėse mes vis labiau vieni kitais pasitikime. Įskaitant draugiškas rungtynes, sužaidėme jau dvylika ar trylika mačų, todėl labai gerai suprantame vienas kitą, žinome, ko reikia pergalei. Smagus jausmas. Dirbome du mėnesius, kad atsidurtume čia. Kiekvienas žaidėjas turi aistringai norėti užbaigti pradėtą darbą.

– Kokį įspūdį jums palieka tokie tarptautiniai čempionatai kaip šis?

– Tai – kitokios varžybos nei NBA. Visi žaidžia skirtingais stiliais, naudoja skirtingas sistemas. Turi būti universalus ir pasiruošęs prisitaikyti. Be to, skiriasi pačios krepšinio taisyklės. Bent jau aš prie jų pripratau.

Primename, kad pusfinalis tarp Lietuvos ir JAV prasidės ketvirtadienį 22 val.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)