Iškart po dvikovos labiausiai nuogąstauta dėl S. Jasaičio būklės: puolėjas trečiame kėlinyje skaudžiai susidūrė su Tai'umi Websteriu ir kelias minutes negalėjo pakilti nuo parketo. Į aikštę krepšininkas nebegrįžo, bet pirmadienį kartu su komanda atvyko į „Palau Sant Jordi“ areną treniruotis.

„Vakar peršvietėme – lūžių nesimatė, tik gan stiprus sumušimas. Daugiausiai kliuvo į šonkaulius, šiek tiek ir plaučiai buvo sutrenkti. Ryte jokių simptomų nebuvo, žiūrėsime, kaip Simas jausis treniruotėje. Manau, viskas bus gerai“, – DELFI teigė V. Trumpickas.

Tuo tarpu J. Mačiuliui kliuvo dar pirmame kėlinyje. Prakirstą antakį rūbinėje susiuvo kitas komandos gydytojas Rimtautas Gudas, pasiskolinęs medicininius instrumentus iš arenoje budėjusių medikų, ir mačo pabaigoje J. Mačiulis jau buvo aikštėje bei prisidėjo prie pergalės 76:71.

„Buvo prakirstas vokas, gana plačiai. Susitarėme, kad siūlus jam ištrauksime prieš išskrendant į Madridą“, – šyptelėjo V. Trumpickas, kartu su komanda keliausiantis į Ispanijos sostinę tuo atveju, jei antradienį ketvirtfinalyje pavyks įveikti turkų barjerą.

Anot Kauno klinikose dirbančio reabilitologo, kiti žaidėjai, nors ir aptrankyti, rimtesnių nusiskundimų dėl sveikatos neturi.

„Atkaklios buvo rungtynės, kieta kova, todėl mikrotraumelių yra. Bet rimtų problemų – ne, visi sportuoja visa jėga“, – DELFI patikino V. Trumpickas.

Primename, kad planetos pirmenybių ketvirtfinalį Barselonoje su Turkijos ekipa lietuviai žais antradienį, nuo 18 val. Lietuvos laiku.