Lietuviai po itin sėkmingo lemiamo kėlinio 67:64 įveikė slovėnus ir kaip D grupės nugalėtojai žengė į atkrintamąsias varžybas.

„Mūsų krepšinis šiuo metu yra toks, koks yra. Svarbu, kad žengėme toliau. Laiptelis po laiptelio“, - teigė A. Sabonis.

Įprastai lietuviams sunkiai sekdavosi pradėti rungtynes. Legendinis krepšininkas džiaugėsi, kad šį kartą buvo kitaip.

„Gaila, kad antro kėlinio pabaigoje šiek tiek „paleido“. Iš tikro, tai pirmas ketvirtis buvo geriausias per visą šį pirmą etapą, kadangi kovėsi, vyko lygi kova. Aišku, iš kitos pusės, mes buvome ramesni psichologiškai. Australijos ir Angolos rungtynės apramino, nebuvo dėl ko išgyventi. Bet esmė ta, kad vyrai kovėsi. Gerai kovėsi“, - po rungtynių Gran Kanarijoje kalbėjo LKF prezidentas.

Kalbėdamas apie rinktinės aukštaūgių žaidimą A. Sabonis prisiminė ir savo karjerą.

„Aš manau, visada trūko ir trūks kamuolių vidurio puolėjams. Kai aš žaidžiau trūko, ir dabar trūksta... Taip kad šios problemos turbūt neįmanoma išspręsti“, - sakė A. Sabonis.

LKF vadovas taip pat džiaugėsi, kad pamažu įsivažiuoja ir įžaidėjai – Adas Juškevičius ir Šarūnas Vasiliauskas.

„Mes turime du įžaidėjus, kurie apskritai pirmą kartą dalyvauja tokio rango varžybose. Pradžioje vienas perdegė, paskui – kitas. Aš manau, tai normalu. Jie iškart įmesti į tokį kosmosėlį. Bet praėjusias ir šias rungtynes jau nebuvo kažko tragiško. Tikėsimės, kad jie savo minutes atidirbs mažiau klysdami ir naudingiau komandai“, - kalbėjo A. Sabonis.

LKF prezidentas pasisakė ir apie brolių Lavrinovičių pasirodymą.

„Jie kovoja. Jie duoda pavyzdį. Broliukai išėjo ir iškart kraujas gyslose užvirė. Visi kovėsi dėl kiekvieno kamuolio ir išplėšė pergalę“, - teigė A. Sabonis.

Per paskutinį kėlinį slovėnai sugebėjo pelnyti vos du taškus.

„Nervai. Sunku žaisti, kai žinai, jog pralaimėjus ateitis nelabai gera. Slovėnai turėjo galimybių ir pridarė „kliurkų“. Visko buvo. Bet kai reikėjo – neįmetė“, - sakė A. Sabonis.

Kitame etape lietuvių laukia akistata su Naujosios Zelandijos krepšininkais. Šios šalies sportininkai garsėja savo tradiciniu karo šokiu haka.

„Pažiūrėsime, kaip sušoks šokį“, - juokėsi A. Sabonis.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)