Po mačo aukštaūgis negalėjo pasakyti, kodėl antrą dieną iš eilės rungtynių scenarijus buvo rašomas pagal tą patį šabloną. Kaip ir dvikovoje su Meksika, lietuviai iki pertraukos vargo su žemiau kotiruojamais oponentais, o duris į pergalę atrakino antroje akistatos dalyje suaktyvinę gynybą.

„Mums sekasi, kai prastai pradedame, – šyptelėjo J. Valančiūnas. – Svarbiausia, kad trečiame ir ketvirtame kėliniuose suradome jėgų apsiginti, o tada ir užpuolėme, įmetėme kelis lengvus metimus ir pabėgome į priekį.“

Krepšininkas į Afrikos čempionų krepšį įmetė 11 taškų ir atkovojo 13 kamuolių. Be to, J. Valančiūnas kelis kartus perpjovė varžovų gynybą, numesdamas kamuolį įkertančiam komandos draugui arba ties tritaškio linija. Vidurio puolėjas iš viso buvo trijų rezultatyvių perdavimų autorius – vienu daugiau atliko tik gynėjas Renaldas Seibutis.

„Žaidžiu savo žaidimą, stengiuosi žaisti komandai. Visų taškų neįmesi, reikia žiūrėti, kas įkerta į baudos aikštelę, kas lieka laisvas ant tritaškio linijos. Varžovai dvigubino gynybą prieš „ant ūso“ esantį žaidėją, todėl buvo lengva atmesti kamuolį“, – DELFI aiškino J. Valančiūnas.

Paklaustas, ar tobulinti šį žaidimo elementą padeda ir Lietuvos rinktinę į Ipaniją atlydėjęs bei nuolat jos treniruotėse apsilankantis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis, aukštaūgis gudriai šypsojosi.

„Palikime tai paslaptyje“, – atsakė J. Valančiūnas.

Trečiąsias rungtynes pasaulio čempionate lietuviai antradienį žais su Australija. D grupėje taip pat varžosi Slovėnija, Meksika ir Pietų Korėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)