Palyginimui, Sočio žiemos olimpines žaidynes ruošėsi žiūrėti 63 proc., o praėjusių metų Europos krepšinio čempionatą 54 proc. Lietuvos gyventojų.

42 proc. Lietuvos gyventojų stengsis pamatyti visą pasaulio krepšinio čempionatą, o ketvirtadalis - tik Lietuvos rinktinės rungtynes. Jaunesni žiūrovai (18-29 m.) dažniau žiūrės tik Lietuvos rinktinės susitikimus, o vyresni - dažniau visą krepšinio čempionatą.

Toks susidomėjimas yra didžiulis, net ir Lietuvoje, kur krepšinis laikomas antrąja religija. Specialistai tai aiškina išaugusiu čempionato dalyvių žaidimo lygiu.

„Šiame čempionate bus nemažai rinktinių iš egzotiškų krepšiniui šalių, tačiau dabar visi moka žaisti krepšinį. Anksčiau dar žiūrėdamas į kokią komandą iš Azijos ar Afrikos galėdavai lengvai nuspėti rungtynių baigtį, dabar viskas nebėra nuspėjama ir rungtynės vyksta atkakliau ir įdomiau“, - sako Lietuvos krepšinio legenda Arvydas Sabonis.

Dažniausiai lietuviai renkasi žiūrėti krepšinio čempionato rungtynes namie - su šeimos nariais (74 proc.) arba draugais (24 proc.). Baruose rungtynes žiūrėti planuoja 17 proc. Lietuvos gyventojų. Dažniausiai tokį būdą pasimėgauti aukščiausio lygio krepšiniu renkasi jaunesni žiūrovai.

„Artėjantis pasaulio krepšinio čempionatas, ko gero, taps žiūrimiausiu šiemet sporto turnyru Lietuvoje. Labai tuo džiaugiamės ir susidomėjusiam žiūrovui galėsime pasiūlyti labai daug pasaulinio lygio krepšinio - oficialus čempionato transliuotojas „Viasat“ parodys 40 įdomiausių čempionato rungtynių“, - teigia skaitmeninės televizijos „Viasat“ viešųjų ryšių vadovas Gediminas Galkauskas.

FIBA pasaulio krepšinio čempionatas prasidės rugpjūčio 30 dieną. Įdomiausias turnyro rungtynes rodys „Viasat Sport Baltic“ kanalas, o TV3 ir televizija internete „TV3 Play“ rodys visas Lietuvos rinktinės varžybas bei kovas pusfinaliuose ir finale.

Lietuvos gyventojų apklausą atliko rinkotyros bendrovė „Berent“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)