Pusfinalyje šeštadienį JAV komanda susitiks su Lietuvos krepšininkais, kurie įspūdingai 104:85 nugalėjo Argentinos ekipą.

Su argentiniečiais rusai penktadienį kovos dėl 5-8 vietų.

Rusijos komanda du kėlinius atkakliai priešinosi varžovams ir net pirmavo. Tačiau po didžiosios pertraukos amerikiečiai ėmė sėkmingiau gintis, o puolime išnaudojo bet kokias priešininkų klaidas ir susikrovė dviženklę persvarą.

Vėliau JAV rinktinė kovoje dėl pergalės akivaizdžiai nepersistengė, tačiau Rusijos krepšininkams deficitui panaikinti pritrūko jėgų.

Mike’o Krzyzewski treniruojama JAV rinktinė kol kas dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio. Pirmojo etapo B grupės varžybose amerikiečiai iškovojo penkias pergales iš tiek pat galimų ir, užėmė pirmą vietą, o aštuntfinalyje susitiko su Angolos komanda, kurią sutriuškino net 55 taškų skirtumu – 121:66.

Davido Blatto vadovaujami rusai C grupėje nusileido tik be kluptelėjimų žengiantiems turkams, o nugalėjo Graikijos, Kinijos, Puerto Riko ir Dramblio Kaulo Kranto rinktines. Aštuntfinalyje Rusijos komanda užtikrintai 78:56 eliminavo Naujosios Zelandijos ekipą.

Antrą planetos pirmenybių pusfinalio porą sudarys Serbijos ir Turkijos rinktinės.

Rungtynės

Pirmuosius taškus tolimu metimu pelnė Sergejus Bykovas, tačiau Lamaras Odomas lygino santykį dvitaškiu su bauda (3:3). Netrukus jau amerikiečių lyderis Kevinas Durantas taikliai atakavo iš toli, bet rusų gretose antrą tolimą metimą pataikė Andrejus Voroncevičius (6:6).

Atkakli ir lygi kova tęsėsi. Favoritams JAV rinktinės žaidėjams niekaip nepavyko atitrūkti, o S. Bykovas netrukus vėl išvedė rusus į priekį (9:8). Vis dėlto ketvirčio viduryje ameriečiai ėmė greitai kontratakuoti, paspaudė varžovus gynyboje ir privertė juos klysti, o skirtumas augo M. Krzyzewskio auklėtinių naudai (15:9).

Kovingai žaidusi Rusijos komanda kapituliuoti nesiruošė. Keletas tritaškių, galingas Timofejaus Mozgovo žaidimas po krepšiu ir rusų vidurio puolėjas vėl sugrąžino minimalią savo komandos persvarą (21:20). Netrukus Jegenijus Voronovas sėkmingai prasiveržė (23:20), o amerikiečių veidus jau puošė nuostabos išraiškos.

Pirmasis kėlinys baigėsi lygiu rezultatu – 25:25.

Antrasis ketvirtis prasidėjo sėkmingesniu Rusijos komandos žaidimu. JAV rinktinė beveik tris minutes nesugebėjo pelnyti taškų ir jų varžovai kiek atsiplėšė (29:25). Nors rusų persvara buvo trapi, tačiau oponentai niekaip negalėjo panaikinti ir tokios – kėlinio viduryje Rusija pirmavo 35:30.

JAV krepšininkai atkuto tik po M. Krzyzewski paprašytos minutės pertraukėlės, kai spurtavo 8:0 (38:35). Tačiau nepratę prie tokio pasipriešinimo amerikiečiai pastebimai nervinosi, stumdė varžovus, sykį emocijų nesutramdė net ramusis jų strategas.

JAV ekipos sėkminga atkarpa tęsėsi ir po D. Blatto minutės pertraukėlės. Rusijos žaidėjų atsakomieji metimai buvo netikslūs, o skirtumas pamažu augo (42:35). Tik paskutinę kėlinio minutę rusai vėl pristabdė varžovus (44:39).

Rusijos ekipa kurį laiką laikėsi netoli varžovų ir po didžiosios pertraukos. Chauncey Billupso tritaškiai leido JAV rinktinei pasiekti 8 taškų pranašumą (50:42, 53:45), bet labiau atitrūkti nepavyko.

Tolti amerikiečiai pradėjo trečiojo ketvirčio viduryje. Ch. Billupsas sėkmingai prasiveržė, o po rusų klaidos Russellas Westbrookas galingai krovė kamuolį iš viršaus ir D. Blattas buvo priverstas stabdyti rungtynes(58:47).

Tačiau Rusijos komandos žaidimas jau buvo subyrėjęs. JAV krepšininkai žaibiškomis atakomis gaudė varžovus nepasiruošusius ir skirtumas vis didėjo (65:50). Ketvirčio pabaigoje Rusijos krepšininkai vėl kiek atsigavo, bet atotrūkis tarp ekipų išliko solidus (70:56).

Ketvirtajame kėlinyje amerikiečiai stebuklų nedemonstravo, tačiau rusams panaikinti deficitą nebepakako jėgų. JAV rinktinė tik atsipalaidavimo dėka leido varžovams sumažinti skirtumą, tačiau iškovojo pakankamai užtikrintą pergalę 89:79.

Statistika

JAV: Kevinas Durantas 33 taškai (3/8 trit., 8/11 dvit., 8/9 baudų), Chauncey Billupsas 15 (5 rez. perd.), Russellas Westbrookas 12, Derrickas Rose’as, Andre Iguodala, Ericas Gordonas ir Lamaras Odomas (12 atk. kam.) po 6, Tysonas Chandleris 3, Stephenas Curry 2.

Rusija: Sergejus Bykovas 17 (2/5 trit., 4/8 dvit., 3/3 baudų), Andrejus Voroncevičius 14 (12 atk. kam.), Timofejus Mozgovas 13, Jevgenijus Voronovas 9, Dmitrijus Chvostovas 8 (5 rez. perd.), Sergejus Monia 5 (6 atk. kam.), Aleksandras Kaunas ir Aleksejus Žukanenka po 4, Antonas Ponkrašovas 3, Vitalijus Fridzonas 2.

Dvitaškiai: JAV 19/42 (45 proc.) – 22/43 (51 proc.) Rusija

Tritaškiai: JAV 10/26 (38 proc.) – 7/21 (33 proc.) Rusija

Baudų metimai: JAV 21/28 (75 proc.) – 14/20 (70 proc.) Rusija

Atkovoti kamuoliai: JAV 37 – 45 Rusija

Pražangos: JAV 24 – 25 Rusija

Perimti kamuoliai: JAV 14 – 2 Rusija

Klaidos: JAV 8 – 18 Rusija

Rezultatyvūs perdavimai: JAV 16 – 19 Rusija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją