„Mes norėjome baigti žiūrėti kitas rungtynes per televizorių, todėl savo treniruotę pradėjome taip vėlai. Aš jau anksčiau sakiau, Lietuva gali suburti labai skirtingas komandas, kurios nuolat žaidžia labai gerai. Jos pasižymi komandiniu krepšiniu ir vienybe. Rinktinės, kuri dalyvavo Pekino olimpinėse žaidynėse, sudėtis gal buvo labiau patyrusi. Bet šioje ekipoje yra (Linas) Kleiza, (Robertas) Javtokas, kurie yra rinktinės lyderiai. Šie krepšininkai žaidžia labai gerai. Mes gerbiame Lietuvos rinktinę, o lietuviai gerbia Argentiną. Bus didelė dvikova“, – prognozavo argentinietis.

S. Hernandezas svarstė apie abiejų komandų privalumus.

„Jei kova vyks atkakliai, tai – naudinga mums, bet jei lietuviai žais greitai, tai bus paranku jiems. Mes turime būti sumanūs, atakoje ilgai laikyti kamuolį ir gerai parengti metimus. Turime pasinaudoti savo privalumais prieš jauną lietuvių komandą. Aš manau, kad ketvirtfinalyje patirtis bus labai svarbus faktorius“, – sakė treneris.

Argentinos ekipos veteranams šis pasaulio čempionatas veikiausiai bus paskutinis karjeroje.

„Taip, pasaulio čempionate mūsų veteranams bus paskutinis šansas. Bet iš esmės tai jiems nėra dar paskutinė galimybė. Jie nori kartu dar žaisti Londono olimpinėse žaidynėse 2012 metais ir ikiolimpiniame turnyre. Vėliau Argentinai bus sunku rasti naujokų, kurie galėtų žaisti taip, kaip Luisas Scola, Pablo Prigioni ar Andresas Nocioni. Tačiau mes ieškosime jaunų vaikinų ateičiai, nors artimiausius metus, aš manau, mus dar džiugins ši krepšininkų karta“, – kalbėjo S. Hernandezas.

Argentinos rinktinės strategas niekam nelinki atsidurti lietuvių vietoje, kovojant su Luisu Scola.

„Aš tikrai nežinau. Ir nenoriu jums pasakyti, kaip jį stabdyti. Patikėkite manimi, aš nenorėčiau žaisti prieš L. Scolą“.

F.Oberto Lietuvos jaunimui trūksta tarptautinių turnyrų patirties

Argentinos rinktinės krepšininkas Fabricio Oberto nesureikšmino ilgos treniruotės, antrino treneriui ir taip pat pabrėžė patirties svarbą.

Fabricio Oberto
„Mes esame įpratę prie tokių ilgų treniruočių. Šiuo metu neturime daug laiko pasirengti rungtynėms su Lietuva. Tobuliname puolimo ir gynybos sistemas. Norime išanalizuoti, kaip Lietuvos rinktinė žaidžia šiame pasaulio čempionate. Peržiūrėjome lietuvių ankstesnius susitikimus, su mumis informacija pasidalino buvę jūsų varžovai“, – teigė puolėjas.

Argentinietis mato šios Lietuvos rinktinės ir ankstesnių komandų skirtumus.

„Atėję naujokai suteikė energijos komandai. Gal Lietuvos jaunimui trūksta tarptautinių varžybų ar tokių turnyrų patirties, bet ši rinktinė labai pavojinga, jos žaidžiamas krepšinis yra aukšto lygio“, – mūsiškius gyrė varžovas.

F. Oberto įvertino ir L. Kleizos galingą žaidimą planetos pirmenybėse Turkijoje.

„Jis – vienas Lietuvos komandos lyderių ir rodo pavyzdį kitiems rinktinės draugams, kaip reikia žaisti. Jis atlieka didžiulį darbą aikštėje“.

Argentinos rinktinės veteranas prisimena, kad jo ekipos akistatos su Lietuva niekada nebuvo lengvos.

„Visos mūsų ankstesnės rungtynės su Lietuva buvo paremtos fizine kova. Mes esame susitikę su lietuviais penkis kartus ir jų žaidimas visada būdavo toks charakteringas, jie moka pasinaudoti varžovų klaidomis. Todėl mes turime būti itin susikoncentravę. Kaip pasiseks, viską pamatysime po ketvirtadienio rungtynių“, – sakė F. Oberto.

Lietuvos ir Argentinos mačas – ketvirtadienį, 21 val. Šios poros nugalėtoja pusfinalyje susitiks su JAV arba Rusija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją