K. Kemzūra išvardino, kas leido prancūzams pabėgti 15 taškų skirtumu (14:29).

„Pradžioje buvo koncentracijos stoka, skubotumas, blogai žaidėme ir gynyboje, ir puolime. Tuo metu prancūzai rungtyniavo gerai. Antroje rungtynių pusėje suradome tinkamą sudėtį, sumažinome skirtumą iki šešių taškų. Vėliau radome kaip sustabdyti ir sutrikdyti prancūzus, išsiveržėme į priekį ir nugalėjome“, – dvikovos eigą prisiminė treneris.

Jis mano, kad įdomiausi dalykai turnyre dar tik prasideda.

„Aš laimingas rezultatu ir komandos žaidimu antroje rungtynių pusėje. Pergalė prieš prancūzus didelis žingsnis pirmyn, bet visos įdomybės čempionate tik prasideda“, – sakė K. Kemzūra.

Paklaustas, ar prie tokios gausybės savo žiūrovų Lietuvos rinktinė nesijaučia žaidžianti namie, treneris paaiškino krepšinio svarbą mūsų mažai valstybei.

„Teisybė, kaip namuose. Mes esame maža tauta, mūsų yra tik trys milijonai. Bet mes turime savigarbą. Kai būna svarbu valstybei, mes susivienijame ir tampame didžia valstybe. Dabar Lietuvai svarbus pasaulio čempionatas ir krepšinis. Todėl mes esame, mūsų fanai yra čia ir mus labai palaiko. Vyrai nuo to žaidžia taip emocingai.“

Trečiadienį į aikštelę neišbėgo Martynas Andriuškevičius ir Simas Jasaitis.

„Simas rungtynėse su Ispanija kažką pajuto ir galbūt kažką timptelėjo ar plyštelėjo. Praktiškai pradžioje galvojome, kad įspyrė į blauzdą. Padarėme tokią rotaciją, daugiau rungtyniavo tie, kurie mažiau žaidė. Aš galvojau, kad jie bus šviežesni tokie, turės daugiau energijos ir bus labiau emociškai pasiruošę. Visai neblogai žaidė ir Martynas Pocius ir Renaldas Seibutis, Jonas (Mačiulis) labai gerai, jei nebūtų tų klaidų, o Martynas Gecevičius nesuranda žaidimo, bet aš tikiu, kad jis atsigaus“.

Treneris K. Kemzūra net juokauja, kad krepšininkai taip žaidžia rungtynių pradžias tam, kad jis per daug neatsipalaiduotų.

„Aš jau pajuokavau rūbinėje, kad nežinau, už ką jie čia mane taip... Tampa tokia tradicija. Jei reikia taip laimėti, tai koks skirtumas. Svarbu, kad tai pergalė. Gerai, kad antrame kėlinyje pradėjome agresyviau gintis. Padėjo aikštės gynyba, jie nelabai surado kelių, o tritaškių nepataikė“.

Treneris neslėpė, kad pergalingas komandos žaidimas čempionate nustebino net jį patį.

„Atvirai sakau – nesitikėjau. Aš žinojau, kad mes turime būti maksimaliai pasiruošę ir žaisti visa jėga su visais, stengtis įvykdyti programą minimum – patekti į kitą etapą. Geriausios rungtynės? Vis iš duobės tos lipam. Vakarykštės su ispanais, savo emocijomis, įtampa. Atsitiesti po to minus 18 – kažkas neįtikėtina“.

L. Kleiza: žinome, ką ir kaip turime daryti

Lietuvos rinktinės lyderis Linas Kleiza, pirmoje rungtynių pusėje, krepšininkų žargonu tariant buvo „tuščias“, bet vėliau atsigavo ir surinko net 15 taškų.

Linas Kleiza
„Buvo sunku, ypatingai pirmoje pusėje, kol mes po sunkių rungtynių vakar atsigavome. Buvo ketvirtas mačas per penkias dienas. Kol pagavome savo žaidimą, kol įsivažiavome, kol normaliai pajutome kojas. Prancūzija – gera komanda, bet ir mes žaidėme gerai.

Atrodo tokius gerus metimus pirmoje pusėje pramečiau, kuriuos turėjau pataikyti. Antroje pusėje įsivažiavau. Nesvarbu, kaip į mus žiūrės varžovai, svarbu, kaip mes į juos žiūrėsime. Mes žinome, ką ir kaip turime daryti. Turime eiti į priekį“, – kalbėjo Lietuvos ekipos puolėjas.

L. Kleiza pripažino, kad Manto Kalniečio patikimas žaidimas turi įtakos rinktinės rezultatams.

„Mantas tikrai žaidžia gerai, pasitikėdamas savimi, tai persiduoda aplinkiniams, kas yra labai svarbu. Jis tikrai gerai atlieka savo darbą. Praėjusiais metais visiems „nėjo“, buvo sunkūs metai. Šiemet Mantas su kiekvienom rungtynėm žaidžia vis geriau, sprendimai vis geresni, komandai vadovauja vis geriau“.

Prancūzų treneris V.Collet: sužaidėme geriausią pirmą kėlinį čempionate

Prancūzijos rinktinės treneris Vincent'as Collet apgailestavo, kad jo auklėtiniai sužaidė dvi skirtingas rungtynių dalis.

Vincent'as Collet
„Sveikinu Lietuvos rinktinę ir jos trenerį Kęstutį. Jis puikiai padirbėjo, nes jo komandai nebuvo lengva atsitiesti. Mes sužaidėme savo geriausią pirmą kėlinį šiame pasaulio čempionate. Antroje mačo pusėje žaidėme lėtai, blogai keitėmės ginamaisiais, negalėjome pagauti savo ritmo. Buvo silpna gynyba, neapsigindavome vienas prieš vieną. Atsigavome tik tada, kai jau viskas buvo aišku“.

Prancūzų treneris patvirtino, kad L. Kleizą pristabdė tik rungtynių pradžioje.

„Pirmoje susitikimo dalyje mums pavyko sustabdyti L. Kleizą, bet antroje jis surinko 15 taškų. Linas pradėjo lietuvių spurtą ir yra labai svarbus žaidėjas“, – pabrėžė V. Collet.

Prancūzijos rinktinės kapitonas Borisas Diaw kaip vieną pralaimėjimo priežasčių taip pat įvertino ir lietuvių aistruolių faktorių.

Boris Diaw
„Sunkios buvo rungtynės. Pirmą kėlinį ar pusantro mes žaidėme gerai, bet, kaip pasirodė vėliau, mes nenusipelnėme pergalės, nes jie (lietuviai) rungtyniavo už mus geriau. Jie jautėsi, kaip namie. Mums neturi įtakos Lietuvos fanai, bet jiems padeda įgauti pasitikėjimą, geriau pataikyti“, – tikino prancūzas.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją