„Idėją surengti parodą Vilniaus oro uoste jau seniai gvildenau, nes, manau, kad čia yra tobula erdvė tokio tipo parodoms, todėl esu labai dėkingas oro uosto vadovams už suteiktą galimybę, – mintimis dalinasi parodos autorius T. Tumalovičius. – Paroda oro uoste yra puikus būdas užsienio svečiams pristatyti mūsų šalį, šiuo atveju – antrąją mūsų religiją – krepšinį“.

Fotografo teigimu, jei didžiųjų Europos oro uostų vadovai bus tokie pat geranoriški, kaip vilniečiai, ir jų keleiviai galės išvysti pasaulyje garsius Lietuvos krepšininkus prieš Europos krepšinio čempionatą Lietuvoje 2011 metais.

3 metrų aukščio ir 2 metrų pločio 12-kos geriausių Lietuvos krepšininkų fotografijose, pakibusiose oro uosto palubėje, užfiksuotos įspūdingiausios varžybų akimirkos. Eksponuojama išvykimo salėje, paroda matoma visiems Vilniaus oro uosto lankytojams.

„Oro uostas yra vartai, kur sutinkami ir palydimi mūsų krepšininkai – tiek su pergalėmis, tiek ir be jų, todėl simboliška, kad dabar mūsų išvykstančius keleivius taip pat lydi krepšinio vaizdai“, – sako Vilniaus oro uosto komercijos departamento direktorius Simonas Bartkus.

Tai - jau 6-oji nenuspėjamo fotografo T. Tumalovičiaus netradicinio didelio formato fotografijų paroda.

Anksčiau buvo surengta penkių metrų aukščio krepšininkų fotografijų paroda ant prekybos centro fasado, taip pat – žmonių nešamos parodos Vilniaus Gedimino prospekte ir Kauno Laisvės alėjoje. 2008 m. jo paroda „Krepšinio vergai“, skirta Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandai, galerija pavertė naująjį Kauno oro uosto keleivių terminalą.

Praeitą savaitę buvo atidaryta mobili – važiuojanti ant vilkiko – šio autoriaus paroda „Krepšinio širdis“. Pasaulio krepšinio čempionato metu vilkikas su paroda važinės po visą Lietuvą.

Fotografijų paroda Tarptautiniame Vilniaus oro uoste veiks visą rugsėjo mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją