15-a paskutinių minučių stabėjo ir DELFI žurnalistai. Ispanijos rinktinės trenerį pavyko pakalbinti tik Lietuvos rinktinės atstovo spaudai Lino Kunigėlio dėka, kuris sugebėjo įtikinti kolegą iš varžovų stovyklos skirti laiko ne tik 75 akredituotiems ispanų žurnalistams, bet ir lietuviams.

– Dvejos ankstesnės rungtynės Ispanijos komandai klostėsi sunkiai. Kokios priežastys?

– Aš manau, kad antros rungtynės buvo geresnės negu pirmos. Žinoma, varžovai buvo skirtingo lygio. Aš taip pat tikiu, kad mūsų komanda dar nėra pasiekusi geriausios formos per pirmas dvi dienas. Paprastai, pagal (pasaulio čempionatų) istoriją, tos komandos, kurios demonstruoja šimtoprocentį pajėgumą per pirmas dvi dienas, vėliau iškrenta iš turnyro. Nebent ta rinktinė yra superatletiška ir fiziškai pajėgi, kaip, pavyzdžiui, Jungtinės Valstijos, kurios žaidėjai galingi iš prigimties.

Varžybos tęsiasi iki paskutinės dienos. Mūsų komanda čempionato nepradėjo labai gerai, bet mes stengiamės gerinti žaidimą.

– Ar tai panašus scenarijus, kaip buvo per Europos čempionatą Lenkijoje?

– Deja, taip (juokiasi). Bet čia daug sudėtingiau žaisti – daugiau priešininkų, o mes esame be mūsų pagrindinio įžaidėjo (Jose Manuelio Calderono) ir „centro“ (Pau Gasolio). Nors krepšininkų trūksta ir kitoms komandoms.

– Kokie įspūdžiai apie Lietuvos rinktinę?

– Ji sužaidė labai geras pirmas rungtynes, nes su Naująja Zelandija nėra lengva kovoti. Su Kanada, matyt, (Lietuva) iki pabaigos tikėjo, kad varžovas negali nugalėti. Aš vertinu, kaip lietuviai atsitiesė, persigrupavo labai sudėtingoje situacijoje. Tai reiškia, kad komanda yra vieninga ir labai kovinga.

– Su Lietuva jau žaidėte dvejas draugiškas rungtynes. Ar tai padeda rengtis šiai dvikovai?

– Mes turime keletą taktikos naujovių, kurioms mums bus naudingos, bet, apskritai, tai bus visiškai kitoks susitikimas dėl įvairiausių priežasčių. Esame neutralioje aikštėje, neturime J. M. Calderono. Visai kitokia padėtis.

– Kas nutiko Ricky Rubio?

– Jis vis dar turi problemų dėl kaklo, kurį susižeidė per mačą su prancūzais.

– Ar Ispanija žais tokiu pat stiliumi ir be J. M. Calderono?

– Dabar nėra prasmės kalbėti apie tai, kas būtų, jei čia turėtume J. M. Calderoną. Jo, deja, čia nėra. Mes stengsimės žaisti be jo.

J.Garbajosa: rungtynės su Lietuva bus sunkios

Ispanijos rinktinės vienas lyderių Jorge Garbajosa įsitikinęs, kad pasaulio čempionato mačas stipriai skirsis nuo ankstesnių rungtynių su lietuviais.

– Kokios bus antradienio rungtynės su Lietuva?

– Aš žinau, kad tai bus labai sunkios rungtynės, visai nepanašios į tas, kurias žaidėme iki čempionato Ispanijoje. Tai – oficialus turnyras, kuriame visi jau stengiasi iš visų jėgų. Mes stengsimės nugalėti.

– Ankstesnes dvejas rungtynes prieš lietuvius laimėjote lengvai?

– Antras kartas visai nebuvo lengvas, lietuviai smarkiai patobulėjo, sustiprėjo ir fizinės jėgos prasme.

– Kodėl Ispanija vis dar nežaidžia čempioniškai?

– Todėl, kad tai pasaulio čempionatas ir kiekviena rinktinė stengiasi laimėti bet kurias rungtynes. Čia juk žaidžia geriausios pasaulio komandos.

– Ar dar turi įtakos pralaimėjimas Prancūzijai?

– Jau ne. Tada mums labai nesisekė, buvo baisus pataikymo procentas. Aš manau, mes iš to pasimokėme ir dabar esame pasirengę geriau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją