V. Adamkus džiaugiasi jaunais veidais

Paskutinėse draugiškose rungtynėse Lietuvos rinktinė Kaune nesunkiai 94:67 įveikė pasiruošimą naujajam sezonui neseniai pradėjusį „Žalgirį“.

Rungtynes Kauno sporto halėje stebėjo ir kadenciją baigęs Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus.

„Dar kartą įrodėme, kad žaisti krepšinį galime, turime ir turime laimėti. Aš be galo džiaugiuosi, kad matau naujus veidus, kurie užtikrina krepšinio ateitį. Mes dažniausiai galvojame apie garsiausias pavardes, bet, aš manau, jei vyrai taip kovos, kaip pastarąsias dienas, galime tikėtis gerų rezultatų. Gal aukso ir neparsivešime – nenusiminkime, tai bus geras komandos pagrindas 2011 metų Europos čempionatui. Vyrai įgaus patirties ir bus visos Lietuvos pasididžiavimas“, - sakė V. Adamkus.

Nelaiko favoritais

Po rungtynių su „Žalgiriu“ Lietuvos krepšininkų išlydėtuvės surengtos lengvosios atletikos dirbtinės dangos apšilimo aikštėje – čia susirinko rinktinės rėmėjai, krepšininkai, kurių dauguma buvo su antrosiomis pusėmis bei kiti kviestiniai svečiai.

Susirinkusius ganėtinai nustebino vieno iš rėmėjų nuo scenos ištarti žodžiai, kad „Lietuva yra viena iš čempionato autsaiderių“.

„Aš nemanau, kad mes esame autsaideriai. Žmonės daug vilčių į mus nededa, bet žinome, ką galime padaryti. Svarbiausia, kad žmonės rezultatus vertintų po finalinio švilpuko, o ne prieš čempionato pradžią. Po praėjusio Europos čempionato pasimokėme, padarėme išvadas. Manau, kad nesėkmės Lenkijoje šiais metais neturėtų būti mums našta“, - buvo įsitikinęs Linas Kleiza.

Koziriai – komandinis žaidimas ir pasitikėjimas savimi

Į NBA šį sezoną sugrįšiantis vienas iš Lietuvos rinktinės lyderių L. Kleiza teigė, kad komandai šiuo metu labiausiai reikia pasitikėjimo savo jėgomis.

„Esame gerai pasiruošę, viskas gerai, nuotaikos geros. Manau, išvykstame tinkamai pasiruošę, o kaip bus – parodys varžybos. Svarbiausia, kad pasitikėtume savimi, tikėtume, kad galime laimėti ir kad esame verti žaisti pasaulio čempionate. Reikia, kad su kiekvienomis varžybomis pasitikėjimas savimi augtų. Manau, to labiausiai mums reikia“, - DELFI sakė L. Kleiza.

Rinktinės kapitonas Robertas Javtokas mano, kad Turkijoje lietuviams gali pritrūkti patirties, tačiau demonstruodami komandinį žaidimą mūsų šalies krepšininkai žada pašalinti šį trūkumą.

„Esame jauna, tačiau ambicinga rinktinė. Sunku pasakyti, ko mums šiuo metu labiausiai trūksta – vieneriose rungtynėse nesužaidžia aukštaūgiai, kitose nepataikome iš toli. Kiekvienos rungtynės skirtingos. Manau, kad mums labiausiai gali pritrūkti patirties, tačiau tai stengsimės kompensuoti komandiniu žaidimu. Turime puikų trenerį, kuriuo visi esame patenkinti, taip pat suburtas puikus kolektyvas, todėl viskas turėtų būti gerai“, - teigė R. Javtokas.

„Šiais metais esame mobilesni, aikštėje dažnai keičiamės vietomis. Manau, kad yra daugiau žmonių, kurie gali įžaidinėti kamuolį, kurie gali pagelbėti Mantui Kalniečiui. Kitus skirtumus pamatysime po varžybų“, - skirtumus nuo praėjusių metų komandos vardijo Jonas Mačiulis.

M. Kalnietis, ant kurio pečių šiais metais krito pagrindinio įžaidėjo atsakomybė, teigė, jog jokios įtampos nejaučia, tačiau pažadais nesišvaistė.

„Atsakomybė manęs tikrai neslegia, viską pamatysime čempionate. Nenoriu nieko žadėti, bet tikrai jokios baimės nejaučiu. Jaučiu trenerio pasitikėjimą ir pats jaučiuosi tikrai neblogai. Tačiau nenoriu užbėgti įvykiams už akių. Tikiuosi, kad demonstruosime gerą žaidimą ir kažką pasieksime“, - sakė M. Kalnietis.

L. Kleiza priduria, kad pergalės ypač svarbios čempionato pradžioje – tai komandai pridės pasitikėjimo savo jėgomis.

„Pasitikime savo jėgomis, bet dar pasitikėjimas išaugs, kai pradėsime skinti pergales. Kai pradėsime žaisti ir laimėti, viskas turėtų susitvarkyti“, - DELFI sakė L. Kleiza.

K. Kemzūra: pagauname ritmą

Rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra teigė, kad čempionate bus svarbi kiekviena smulkmena, o nereikšmingų dalykų Turkijoje nebus.

Treneris taip pat džiaugiasi, kad komanda „pagauna“ žaidimo ritmą.

„Visą laiką kažką galima tobulinti. Džiugina, kad yra rezervų – tie rezervai yra labai smulkiose detalėse, bet svarbiose rungtynėse, toms, kurioms mes ruošiamės, smulkmenų ar nereikšmingų dalykų nėra. Yra paskaičiuota, kad dažniausiai rungtynės pralaimimos 4-6 taškais. Taip kad kiekvienas kamuolys – prarastas ar neįmestas – turi savo reikšmę. Mes ne tik stengsimės nugalėti – mes stengsimės su kiekvienomis rungtynėmis žaisti vis geriau“, - sakė K. Kemzūra.

Treneris teigė, kad Lietuvos rinktinė stengsis demonstruoti greitą, bet ne skubotą žaidimą.

„Treneris retai kada būna patenkintas – tokia mūsų duona. Galiu pasakyti, kad mes jau pagauname ritmą. Aišku, turbūt labai sunku ar net neįmanoma bėgti visas 40 minučių. Vienas dalykas yra bėgti, kitas dalykas – protingai bėgti. Mes renkamės antrą variantą. Reikia žaisti greitai, bet ne skubotai. Daugiau mažiau jau žinome starto penketą, bet gali įvykti korekcijos – žiūrėsime kaip mums patogiau bei modeliuosime“, - sakė K. Kemzūra.

Pirmąsias D grupės rungtynes Lietuvos krepšininkai šeštadienį žais su Naujosios Zelandijos rinktine.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją