Dabar galingai žaidžiančių ispanų kelyje atsidūrė vis labiau įsibėgėjanti Lietuvos rinktinė.

Ispanai sieks revanšo

"Netekčių išretinti, bet vis dar talentingi ir galingi", - taip tinklapis "acb.com" lankytojams pristato lietuvius, kurie 2003 metų Europos čempionato finale nuskriaudė ispanus.

Lietuvos rinktinės triumfą Stokholme (Švedija) geriausiai prisimena šeši dabartiniai Ispanijos ekipos krepšininkai: Pau Gasolis, Jorge Garbajosa, Carlosas Jimenezas, Felipe Reyesas, Jose Manuelis Calderonas ir Juanas Carlosas Navarro. Kiti šeši ispanai, 2003 metais laimėję sidabro medalius, šiemet rinktinei neatstovauja.

Iš tuometinės Europos čempionų gvardijos Lietuvos rinktinėje liko 5 krepšininkai: komandos kapitonas Mindaugas Žukauskas, Giedrius Gustas, Arvydas Macijauskas, Kšyštofas Lavrinovičius ir Darius Songaila.

Rinktinei neatstovaus 10 žvaigždžių

"Nors atstovauti Lietuvai šią vasarą atsisakė ryškiausios žvaigždės, ši ekipa išlieka potencialia kandidate iškovoti aukso medalius, - rašo "acb.com". - Net be Šarūno Jasikevičiaus, Žydrūno Ilgausko, Sauliaus Štombergo, Ramūno Šiškausko ir Eurelijaus Žukausko baltai sėkmingai keliauja pusfinalio link".

Tinklapis taip pat primena, kad rinktinėje nežaidžia šią vasarą tragediją šeimoje išgyvenęs Vidas Ginevičius, vienas Valensijos "Pamesa" (Ispanija) lyderių Mindaugas Timinskas, Sienos "Montepaschi" (Italija) žvaigždė Rimantas Kaukėnas bei ispanų komandose rungtyniavę Dainius Šalenga ir Donatas Slanina.

"Net ir netekę dešimties krepšininkų, Antano Sireikos vadovaujami lietuviai turi iš ko rinktis. Į rinktinę stratego sprendimu nepateko Renaldas Seibutis, Virginijus Praškevičius, Simonas Serapinas, Tomas Pačėsas ir Tomas Masiulis", - Lietuvos krepšinio mokyklą giria "acb.com".

Macas - prieš J.C.Navarro

Arvydas Macijauskas - ryškiausia lietuvių komandos žvaigždė. Anot Ispanijos krepšinio tinklapio, snaiperis dar nėra įgavęs geriausios sportinės formos, be to, gynėjo sprendimai rungtynių pabaigoje dažnai pasirodo labai ginčytini ir abejotini. Kaip bebūtų, A.Macijauskas yra rezultatyviausias Lietuvos rinktinės žaidėjas, per rungtynes pelnantis 14,7 taško.

"Maco ir ispanų snaiperio J.C.Navarro mikrodvikova turėtų būti labai įdomi", - neabejoja "acb.com".

Nemažai nemalonumų varžovams turėtų kelti ir 21 metų "Denver Nuggets" puolėjas Linas Kleiza, kuris, anot "acb.com", yra itin atletiškas, greitas ir užtikrintai bei taikliai krepšį atakuojantis aukštaūgis.

"Savojo žaidimo neranda Simas Jasaitis, kuris dėl prastos formos bei nesutarimų su komanda nepritampa prie ekipos", - rašo Ispanijos krepšinio naujienų svetainė, taip pat primenanti apie gynybos specialistą Mindaugą Žukauską, kuris laiką aikštelėje dalinasi su S.Jasaičiu ir L.Kleiza.

Pavojingiausi - aukštaūgiai

Didžiausią nerimą ispanams kelia Lietuvos rinktinės priekinės linijos krepšininkai. "Legendinio Arvydo Sabonio įpėdiniai - D.Songaila, dvyniai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai, Robertas Javtokas bei Paulius Jankūnas - kertiniai Lietuvos rinktinės puolimo ir gynybos akmenys", - teigia "acb.com".

"D.Lavrinovičius - kietas ir atkaklus vidurio puolėjas. Geras kovotojas dėl atšokusių kamuolių, varžovus bauginantis tiek baudos aikštelėje, tiek prie tritaškio zonos. Nepaisant ūgio ir tvirto sudėjimo, D.Lavrinovičius yra labai universalus aukštaūgis", - komplimentų buvusiam žalgiriečiui negaili ispanai.

"Acb.com" taip pat pastebi, kad D.Lavrinovičius šiose planetos pirmenybėse tritaškius meta net 75% taiklumu (6/8). "Kai jis pasirodo aikštelėje, kiti lietuvių aukštaūgiai po krepšiu gauna daugiau laisvės - varžovai priversti akylai saugoti D.Lavrinovičių tritaškio prieigose", - tėvynainius perspėja tinklapis.

Ne ką prasčiau žaidžia D.Songaila, kuris, anot "acb.com", varžovų gynybą griauna žaisdamas nugara į krepšį. Puolėjas taip pat turi gerą metimą iš vidutinio nuotolio. "Jis bus kietas varžovas J.Garbajosai", - neabejoja ispanai.

"Nuo suolelio pakylantis K.Lavrinovičius žaidimu labai panašus į savo brolį, tačiau yra mažiau patyręs bei ne toks tvirtas ir mobilus. Tuo tarpu R.Javtokas yra mažiau pavojinas puolime, tačiau nepranokstamas gynyboje bei kovoje dėl atšokusio kamuolio. Jis turėtų padėti D.Lavrinovičiui stabdyti ispanų lyderį P.Gasolį", - tvirtina "acb.com".

Skylė įžaidėjų grandyje

Didžiausias A.Sireikos galvos skausmas - įžaidėjai. Be Š.Jasikevičiaus ir V.Ginevičiaus lietuviai neturi tokio aukšto lygio žaidimo organizatorių. Visa komanda yra Giedriaus Gusto ir Manto Kalniečio rankose, retkarčiais aikštėje pasirodo ir Tomas Delininkaitis.

"Gera komanda be gero žaidimo dirigento jau pralaimėjo kelias rungtynes dėl apmaudžiai klydusių įžaidėjų kaltės, - didžiausią lietuvių bėdą įžvelgia "acb.com. - Kaip bebūtų, M.Kalniečiui dar tik 19 metų, o jis jau dabar yra išskirtinis talentas. Nors jaunasis įžaidėjas nepasižymi taiklia ranka, su juo komanda žaidžia geriau".

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją