"Likus žaisti dešimt prieš vienuolika labai sunku ką nors pakeisti. Žaisdamas taip, kaip šiandien, Janas Polakas parodė, jog nejaučia atsakomybės prieš savo komandos draugus", – po mačo kalbėjo Čekijos rinktinės treneris Karelas Bruckneris.

"Italija nesužaidė labai ypatingai, tačiau nedarė klaidų gynyboje ir išnaudojo gautas progas. Jie žinojo kaip išnaudoti savo pranašumus. Svarbesnis mačas mums buvo su Gana, kuriame privalėjome iškovoti tris taškus, tačiau to nepadarėme", - sakė strategas

Tomašas Rosicky taip pat buvo nusiminęs dėl prasto Čekijos pasirodymo: "Man labai liūdna ir apmaudu, kad mums čempionatas jau baigėsi. Italai nebuvo stipresni, neturėjo daug progų. Nors ir ilgą laiką žaidėme dešimtyje, mes sugebėjome pakovoti. Apie čempionatą nebenoriu daugiau galvoti, kadangi jis man jau baigėsi."

Tuo tarpu Italijoje rungtyniaujantis Pavelas Nedvedas prisipažino, jog sirgs už Italiją: "Po atostogų aptarsiu reikalus su treneriu dėl mano ateities. Likusią turnyro dalį palaikysiu Italijos rinktinę."

Komandos vartininkas Petras Čechas neslėpė nusivylimo: "Esu labai nusivylęs, kadangi Italija nebuvo stipresnė komanda. Čekija žaidė gerai ir turėjo progų iškovoti vietą kitame etape, tačiau nesugebėjo jomis pasinaudoti."

Italų treneris Marcello Lippi pripažino, jog rezultatui įtakos turėjo ir Jano Polako pašalinimas: "Pagrindinis tikslas buvo pasiekti kitą etapą. Žinojome, jog norėdami išvengti susitikimo su Brazilija turime užimti pirmąją vietą. Varžybos buvo tarp dviejų stiprių komandų, kovojančių dėl teisės toliau dalyvauti čempionate. Kiekybinis pranašumas futbole tikrai gali daug ką pakeisti - tuo jau įsitikinome mače prieš JAV."

"Alessandro Nesta buvo pakeistas, nes paaiškėjo, jog nebegali toliau žaisti. Meluočiau, jeigu sakyčiau, jog išleidau Marco Materazzi tam, kad jis įmuštų."

Francesco Totti iš karto po mačo jau galvojo apie ateinančius susitikimus ir stipriausiais varžovais įvardijo Braziliją ir Ispaniją: "Dabar prasidės svarbūs mačai, kurių baigtį gali nulemti viena paprasta klaidelė. Aš pats norėčiau įmušti ir gauti daugiau pasitikėjimo savimi. Grupių varžybas baigėme pirmoje vietoje ir tai gali padėti išvengti Brazilijos rinktinės jau kitame etape. Ispanija taip pat atrodo labai grėsmingai."

Antrojo įvarčio autorius Filippo Inzaghi nebuvo linkęs galvoti apie sekančias varžybas ir džiaugėsi savo pasirodymu: "Man tai buvo puikios varžybos ir aš nenoriu galvoti apie ateitį. Noriu padėkoti komandai, treneriui ir gerbėjams už palaikymą. Esu labai laimingas, nes tai buvo mano 50-os varžybos rinktinėje ir aš pelniau pirmąjį savo įvartį pasaulio čempionate. Po mačo telefonu kalbėjau su savo šeima, mano tėtis verkė iš džiaugsmo."

Gennaro Gattuso, kaip ir daug kitų komandos draugų, tikėjosi kitame etape nesusitikti su Brazilija: "Tai buvo sunkus mačas. Abi komandos žinojo, jog pralaimėjimas reiškia čempionato pabaigą. Pasaulio pirmenybės vyksta tik kas ketverius metus, todėl norėjome nenuvilti savo šalies."

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją