Portugalai jau anksčiau buvo užsitikrinę vietą aštuntfinalyje ir išlaikė pirmąją vietą grupėje. Meksikos rinktinė, nepaisant pralaimėjimo, išsaugojo antrą vietą ir taip pat žais kitame etape. Šių ekipų varžovai paaiškės trečiadienį vakare po C grupės Argentinos ir Olandijos mačo.

Kitose rungtynėse Leipcige Angolos futbolininkai rezultatu 1:1 (0:0) sužaidė lygiosiomis su Iranu ir grupėje liko treti. Afrikiečiams norint patekti į aštuntfinalį reikėjo rezultatyvios pergalės.

Portugalijos žaidėjai jau pirmojo kėlinio viduryje pirmavo 2:0: 6-ą minutę po Simao Sabrosa tikslaus perdavimo pasižymėjo Maniche'as, o 24-ą minutę Meksikos gynėjas Rafaelis Marquezas savo baudos aikštėje sužaidė ranka ir S.Sabrosa pats realizavo 11 metrų baudinį. Tačiau meksikiečiai nepalūžo ir 29-ą minutę rezultatą sušvelnino geriausiu varžybų žaidėju išrinktas Jose Fonseca.

58-ą minutę Meksikos rinktinė turėjo galimybę rezultatą išlyginti, tačiau Omaras Bravo nesugebėjo įmušti 11 metrų baudinio.

61-ą minutę portugalai įgijo žaidėjų persvarą, kai už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo išvarytas Meksikos saugas Luisas Perezas. Abi komandos per rungtynes prasižengė net 47 kartus ir prieš save išvydo 9 geltonas korteles: 4 - portugalai ir 5 - meksikiečiai.

Susitikimas tarp Angolos ir Irano ekipų pasižymėjo traumų gausa. Vien pirmajame kėlinyje trys žaidėjai paliko aikštę susižeidę: Irano gretose 13-ą ir 39-ą minutėmis buvo pakeisti atitinkamai gynėjas Mohamadas Nosrati ir atakų lyderis Vahidas Hashemianas, o Angolos rinktinė 23-ą minutę prarado puolėją Mateusą. Antrojo kėlinio pradžioje dėl traumos aikštę paliko ir kitas Angolos puolėjas Akwa, tačiau būtent jį pakeitęs Amado Flavio 60-ą minutę pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.

72-ą minutę susižeidė ir aikštę paliko dar vienas Angolos žaidėjas Paulo Antonio Figueiredo, o jau po trijų minučių afrikiečiai praleido įvartį - po kampinio smūgio rezultatą išlygino Irano gynėjas Sohrabas Bakhtiarizadehas.

Geriausiu varžybų žaidėju buvo išrinktas angolietis Ze Kalanga.

Portugalija - Meksika 2:1 (2:1)

Portugalija: Maniche'as (6 min.), Simao Sabrosa (24 min. iš 11 m.b.).

Meksika: Jose Fonseca (29 min.). 58 min. Omaras Bravo nerealizavo 11 m.b.

Smūgiai į vartų pusę: Portugalija 11 - Meksika 14

Smūgiai į vartų plotą: Portugalija 5 - Meksika 6

Pražangos: Portugalija 29 - Meksika 18

Kampiniai smūgiai: Portugalija 4 - Meksika 5

Nuošalės: Portugalija 1 - Meksika 2

Kamuolio valdymas: Portugalija 50% - Meksika 50%

Rungtynes stebėjo 52 tūkst. žiūrovų.

Iranas - Angola 1:1 (0:0)

Iranas: Sohrabas Bakhtiarizadehas (75 min.)

Angola: Amado Flavio (60 min.)

Smūgiai į vartų pusę: Iranas 18 - Angola 15

Smūgiai į vartų plotą: Iranas 13 - Angola 7

Pražangos: Iranas 19 - Angola 23

Kampiniai smūgiai: Iranas 3 - Angola 6

Nuošalės: Iranas 2 - Angola 5

Kamuolio valdymas: Iranas 55% - Angola 45%

Rungtynes stebėjo 43 tūkst. žiūrovų.

Galutinė D grupės turnyro lentelė:

VietaKomandaŽPLPr.Įv.Tšk.
1.Portugalija33005-19
2.Meksika31114-34
3.Angola30211-22
4.Iranas30122-61

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją