Jurgenas KLINSMANNAS (Vokietija)

Tai buvo tikros atidarymo rungtynės su daugybe įvarčių. Akivaizdu, kad mes esame patenkinti pasirodymu, bet kaip ir būna pirmosiose rungtynėse, mes truputi nervinomės tiek prieš rungtynes, tiek jų metu. Padarėme dvi klaidas ir sumokėjome už jas praleidę du įvarčius. Noriu padėkoti sirgaliams, kurie palaikė mus visų rungtynių metu.

Paklaustas apie M.Ballacką, kuris buvo priverstas praleisti rungtynes, treneris prisipažino, kad kitaip pasielgti negalėjo. "Daktaras įspėjo mane, kad jei leisiu jį į aikštę, gali būti dar blogiau ir neverta rizikuoti. Jis norėjo rungtyniauti. Kiekvienas futbolininkas trokšta išbėgti į aikštę. Esu tikras, kad dvikovoje su lenkais jis jau žais", - kalbėjo treneris.

Kosta Rika abu įvarčius pelnė po šiurkščių mūsų klaidų. Kilo sunkumų rungtyniaujant aikštės viduryje ir gynyboje. Varžovai pasinaudojo mūsų gynėjų klaidomis du kartus.

Alexandre'as GUIMARAESAS (Kosta Rika)

Žinojome, kad šiandienos rungtynės, nepaisant to koks bus rezultatas, parodys kokios yra mūsų galimybės likusiuose dviejuose mačuose. Žvelgiant į mūsų pasirodymą galėčiau pasakyti, kad turime neblogas galimybes patekti į kitą etapą. Mūsų viltys vis dar yra labai didelės, komanda žais vis geriau ir mes išsaugojome savo šansus.

Vokietija žaidė labai galingai ir išnaudojo savo progas. Negaliu pasakyti, kad padarėme daug klaidų. Du iš jų įvarčių buvo tiesiog nuostabūs. Šiandien žaidėme geriau nei per kontrolines rungtynes ir tai yra labai svarbu. Nesu nustebęs, kad abu įvarčius pelnėme prasiveržę per Vokietijos rinktinės gynybos vidurį. Žinojome, kaip reikia atakuoti ir išnaudojome tai.

Norėčiau pažymėti, kad Vokietija šiandien buvo labai stipri psichologiškai. Kiekvieną kartą, kai mes įmušdavome, jie labai greitai sugebėdavo atstatyti persvarą.

Truputį gaila, kad nesugebėjome iškovoti taškų. Žaidėme gerai, tačiau dabar svarbiausia, kaip sužaisime likusias rungtynes su Ekvadoru ir Lenkija.

Luisas SUAREZAS (Ekvadoras)

Esame labai laimingi rungtynėmis ir pasiektu rezultatu, tačiau turiu pasakyti, kad labai pavargome. Komanda atliko savo darbą. Rungtyniavome pasitikėdami savimi, o antras įvartis suteikė daugiau laisvės. Futbolininkai buvo labai susikaupę. Tai buvo tik pirmasis žingsnis. Laimė žaidėjai puikiai supranta, ką reikės daryti toliau. Baiminausi, kad komanda po Ivano Hurtado išėjimo palūš psichologiškai, tačiau ekipa rungtyniavo ramiai ir atsakomybę perėmė kiti žaidėjai. Noriu atsikirsti kritikams, kurie teigė, kad mes galime gerai rungtyniauti tik aukštikalnėse. Klimatas Miunchene labiau priminė sąlygas Lenkijoje nei pas mus, tad dabar visi žinos, kad galime sėkmingai rungtyniauti ir kitokiomis sąlygomis. Dabar svarbiausia sėkmingai sužaisti prieš Kosta Riką.

Pawelas JANASAS (Lenkija)

Nemanau, kad taktiškai rungtyniavome blogai. Viskas priklauso nuo žaidimo, futbolininkų nusiteikimo ir požiūrio. Norėjome pasinaudoti jų klaidomis, tačiau pirmas įvartis viską sugriovė. Dabar privalome paimti taškų iš Vokietijos ir aš kalbėsiu apie tai su auklėtiniais jau rytoj.

Šaltinis
Futbolo portalo ivartis.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško ivartis.lt administracijos sutikimo neleidžiama.
Ivartis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją